Sponsoring en donaties

Het investeren in de gemeenschap is één van de belangrijkste pijlers van Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden. Daarom geven wij een deel van onze winst terug aan de maatschappij. Dit doen wij door middel van Rabo ClubSupport, Verenigingsondersteuning en met bijdragen uit ons Coöperatiefonds. Samen versterken wij de lokale samenleving.

Rabo ClubSupport, voorheen Rabo Clubkas Campagne

In onze regio bruist het van de verenigingen en stichtingen die het maatschappelijke, sociale en culturele leven verbeteren. Voor deze clubs doet Rabobank graag iets extra’s. De leden van Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden kunnen door middel van Rabo ClubSupport hun stem uitbrengen op de vereniging(en) en/of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen de deelnemers krijgen, hoe groter de bijdrage is die ze ontvangen. Dat is ledeninvloed in de meest zuivere vorm!

Een keer per jaar kunnen verenigingen en stichtingen, die bankieren bij Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden, zich aanmelden. Medio 2020 start een nieuwe Rabo ClubSupport. Verenigingen en stichtingen ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Verenigingsondersteuning

Verenigingsondersteuning is het structureel toekomstbestendiger maken van clubs (stichtingen en verenigingen) vanuit het belang van de club in de lokale samenleving. In totaal komen maximaal 10 clubs in aanmerking voor deelname aan dit begeleidingstraject. Inspiratieavond gemist, maar wel benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan via communicatie.ijd@rabobank.nl het inspiratieboekje op! Kijk op: www.rabobank.com/vereniging of op voorclubs.sport.nl/rabobank voor meer informatie. Wil je deelnemen aan de 1-op-1 begeleiding, dien dan voor 27 maart je aanvraag in! Zet ook alvast 17 juni 2020 en 4 november 2020 in je agenda voor twee interessante workshopavonden!

Coöperatiefonds

Vanuit het Coöperatiefonds geven wij een deel van onze winst terug aan de samenleving. Wij ondersteunen initiatieven die het maatschappelijke of culturele leven in Alblasserdam, Barendrecht, Dordrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Ridderkerk, Rhoon of Zwijndrecht verbeteren. Een tegenprestatie is niet nodig. Wel willen we de activiteit publieke aandacht geven. De commissie Coöperatiefonds beoordeelt de aanvragen. Dit doet zij vier keer per jaar. Deze commissie bestaat uit een afvaardiging van de ledenraad en bankmedewerkers.

Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je eerst de richtlijnen hieronder goed door te nemen. Voldoet jouw aanvraag hieraan en heb je een volledig projectplan en een sluitende projectbegroting bij de hand? Vul dan je aanvraag in.

Vergaderdata commissie Coöperatiefonds

De commissie van het Coöperatiefonds bekijkt vier keer per jaar de binnengekomen aanvragen. Voor 2020 staan er vier bijeenkomsten gepland. Deze vinden plaats in:

week 12 (16-21 maart)
week 25 (15-19 juni)
week 37 (7-11 sept)
week 50 (7-11 dec)

Aanvragen die 10 dagen voor deze data binnen zijn worden in de eerstvolgende bijeenkomst behandeld.

Richtlijnen Coöperatiefonds

 • Aanvrager is/wordt klant bij Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden.
 • Aanvrager is een vereniging of stichting ingeschreven bij de KvK.
 • Aanvrager mag één keer in de drie jaar een aanvraag doen bij het Coöperatiefonds.
 • Aanvrager kan per kalender jaar slechts uit één fonds een uitkering ontvangen.
 • Het project of de activiteit vindt plaats in Alblasserdam, Barendrecht, Dordrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Ridderkerk, Rhoon of Zwijndrecht.
 • Het project of de activiteit is éénmalig en voor een grote doelgroep toegankelijk.
 • Het project of de activiteit draagt bij aan de Rabo-thema's: voedselvoorziening, ondernemerschap, duurzaamheid, financieren en ontwikkeling van jeugd & talent. Deze thema's vormen een leidraad voor toekenning van steun vanuit het fonds.
 • De bijdrage is maximaal € 9.500,- (inclusief BTW en schenkingsrecht) en minder dan 100% van het totaal benodigde bedrag. De aanvrager draagt zelf een deel van de kosten of haalt een substantieel deel uit andere bronnen.
 • Het project of de activiteit vindt daadwerkelijk plaats binnen 1 jaar na de toezegging.
 • Rabobank mag achteraf controleren wat er met de bijdrage is gedaan.
 • Als het project of de activiteit onverhoopt niet door gaat, dan betaalt de aanvrager de bijdrage terug aan de Rabobank.

Helaas komen niet alle projecten in aanmerking voor een bijdrage, zoals:

 • Als de opbrengst van de activiteit (in)direct voor een goed doel is (inzamelingsacties, serviceclubs e.d.).
 • Evenementen, jubilea, braderieën, feesten/festivals en reguliere activiteiten vallen onder de Rabo ClubSupport (voorheen Rabo Clubkas Campagne).
 • Projecten/activiteiten die al zijn gestart of uitgevoerd.
 • Projecten/activiteiten met een politiek of religieus doel.
 • Projecten/activiteiten die slecht zijn voor het milieu.
 • Kosten van onderhoud en herstel (kantine, kleedkamers) van gebouwen of pleinen.
 • Projecten/activiteiten die gevaarlijk zijn voor deelnemers en/of publiek of gehouden worden zonder de benodigde vergunning.
 • Organisaties, projecten of activiteiten die gericht zijn op het maken van winst.
 • Kosten waarvoor overheden of andere instanties verantwoordelijk zijn (AED, ledverlichting, oplaadpalen, straatverlichting etc).
 • Projecten die voor subsidie in aanmerking komen doen eerst bij gemeenten/overige partijen aanvragen.
 • Vaste kosten die op de begroting staan zoals de huur van een gebouw, energiekosten of loonkosten.
 • Exploitatiekosten (energiekosten, verzekeringskosten etc.)

Deze verenigingen en stichtingen ontvingen een bijdrage

OrganisatieLocatieProject
Stichting Kleine MeestersRidderkerkKinderkunst
Facet RidderkerkRidderkerkSmakelijke moestuinen 
Stichting Werkbank DrechtstedenPapendrechtMaatjesproject 
VV SmitshoekBarendrechtVerduurzaming accommodatie
Stichting Bezoekerscentrum WaalbosRidderkerkInrichting educatief centrum 
Tuinvereniging RidderkerkBetonpaden 
GSCODSDordrechtVerduurzaming accommodatie 
Honkbal- en softbalvereniging ZwijndrechtZwijndrechtAanschaf zonnepanelen
Stichting ContourdeTwernDordrechtInrichting huiskamer
Stichting Leerorkest DrechtstedenDordrechtAanschaf muziekinstrumenten
Stichting bezoekerspunt SophiapolderHendrik-Ido-AmbachtEducatie basisschoolscholieren
SSKW (h.o.d.n. SPUI93)DordrechtVolgworkshop jongeren
Mallet Percussieband Soli Deo GloriaAlblasserdamAanschaf muziekinstrumenten
Jubal DordrechtDordrechtAanschaf muziekinstrumenten
BoerEnGroenDordrechtKoolzaadproject Agritalent
KC Het Akkoord, onderdeel van Pit kinderopvang en onderwijsZwijndrechtInteractieve sportmuur
Stichting het Dordts PatriciershuisDordrechtAanschaf kroonluchter 
St. Centraal Comité Oranjedag DordrechtDordrechtBevrijdingsdagconcert 
Stichting Open LimonadeBarendrechtSpeurtocht van/voor kids 
Samen voor syndionHendrik-Ido-Ambacht Fitnesstoestellen jeugd
Stichting ATOSZwijndrechtMengpaneel 
D.L.T.C.Dash'35DordrechtRolstoeltennisclinic

Sponsoring

Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden heeft een aantal sponsorovereenkomsten met verschillende sportverenigingen en een aantal culturele organisaties. Zie hieronder. Het is niet mogelijk om hiervoor een aanvraag in te dienen.

Vragen

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op door een e-mail sturen naar communicatie.ijd@rabobank.nl. Wij nemen dan contact met je op.

Voorbeelden van sponsoring

DMHC

Zondag 15 september 2019 hebben wij het sponsorcontract getekend met DMHC. Op een zonovergoten terras zette jeugdlid Tessel als eerste haar handtekening op een DMHC shirt. Daarna werd de samenwerking bekrachtigd met de handtekeningen van Pieter Nieuwenhuijsen (voorzitter DMHC), John van Boesschoten (vice voozitter DMHC), René Kerstens en Paul Mallee (directie Rabobank). Op naar een mooie samenwerking waarbij wij ons inzetten om de maatschappelijke en sportieve ambities van deze mooie club waar te maken.

DMHC

HC Souburgh

10 juni 2018 werd, tijdens de wedstrijd van Heren 1 het nieuwe sponsorcontract met HC Souburgh ondertekend. Met dit tweejarig contract willen wij onze lokale betrokkenheid tonen aan het bestuur en de leden van HC Souburgh. Het geld zal voornamelijk gebruikt worden voor extra aandacht aan de professionalisering van de jeugdopleiding.

Lees meer over HC Souburgh

Lees meer over HC Souburgh

PKC/SWKGroep

In Papendrecht krijgen wekelijks meer dan 400 kinderen korfbaltraining. Rabobank Drechtsteden is sponsor van de jeugd bij PKC/SWKGroep. De jeugd heeft immers de toekomst, bij PKC én bij de Rabobank.  Op 2 december 2017 hebben René Kerstens (directievoorzitter van de Rabobank) en Rob Roelofs (bestuurslid PKC/SWKGroep) het sponsorcontract ondertekend. 

PKC/SWKGroep

Lees meer over PKC/SWKGroep

Dordrechts Museum

Het begon in 1842 met één schilderij, geschonken door één particulier. In dat jaar werd het Dordrechts Museum opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste in de stedelijke musea van Nederland.

In 2019 en 2020 steunt Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden het Dordrechts Museum financieel voor het ontwikkelen van educatieve projecten. Als tegenprestatie organiseert het Dordrechts Museum enkele activiteiten voor de Raboklanten.

Dordrechts Museum

Lees meer over het Dordrechts Museum

RTV Dordrecht

Rabobank Drechtsteden is een samenwerkingsverband aangegaan met RTV Dordrecht, de lokale omroeporganisatie in de gemeente Dordrecht. RTV Dordrecht bouwt met de financiële steun aan een sterkere en professionelere omroep. Als tegenprestatie bieden zij de Rabobank reclamezendtijd en een aantal video's.

Lees meer over RTV Dordrecht

Zomerschool Dordrecht

De Zomerschool Dordrecht is een uniek concept. Voor veel leerlingen in het basisonderwijs is de zomervakantie net iets te lang. Opgedane kennis zakt weg en soms slaat de verveling toe. Hoe mooi is het dan dat zij in de laatste 2 weken van de zomervakantie naar de Zomerschool Dordrecht kunnen. ‘s Morgens les in taal en rekenen. En in de middag sport, spel en cultuurlessen! Allemaal aangepast aan het niveau van het kind. Leerzaam en leuk! Ook de ouders van de deelnemers worden waar mogelijk betrokken bij de Zomerschool Dordrecht. Bijvoorbeeld over onderwerpen als gezonde voeding en financiële educatie.

Een mooie samenwerking tussen het onderwijs, de gemeente, lokale verenigingen en stichtingen en het bedrijfsleven. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

Bij editie 2019 van Zomerschool Dordrecht zijn wij niet alleen financieel betrokken maar dragen wij actief bij aan het programma. Zo kunnen deelnemers meedoen aan het Rabobank voetbalspel. Hierbij is het de kunst om goed te richten, want de te raken vakken leveren diverse punten op die moeten leiden tot de hoogste score. De jeugd heeft de toekomst!

De Johan van Beverwijck

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven