Sponsoring en donaties

Het investeren in de gemeenschap is één van de belangrijkste pijlers van Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden. Daarom geven wij een deel van onze winst terug aan de maatschappij. Dit doen wij door middel van Rabo ClubSupport, Verenigingsondersteuning en met bijdragen uit ons Coöperatiefonds. Samen versterken wij de lokale samenleving.

Rabo ClubSupport, voorheen Rabo Clubkas Campagne

In onze regio bruist het van de verenigingen en stichtingen die het maatschappelijke, sociale en culturele leven verbeteren. Voor deze clubs doet Rabobank graag iets extra’s. De leden van Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden kunnen door middel van Rabo ClubSupport hun stem uitbrengen op de vereniging(en) en/of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen de deelnemers krijgen, hoe groter de bijdrage is die ze ontvangen. Dat is ledeninvloed in de meest zuivere vorm!

Een keer per jaar kunnen verenigingen en stichtingen, die bankieren bij Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden, zich aanmelden. Medio 2020 start een nieuwe Rabo ClubSupport. Verenigingen en stichtingen ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Verenigingsondersteuning

Verenigingsondersteuning is het structureel toekomstbestendiger maken van clubs (stichtingen en verenigingen) vanuit het belang van de club in de lokale samenleving. In totaal komen maximaal 10 clubs in aanmerking voor deelname aan dit begeleidingstraject. Begin 2020 is het mogelijk om hiervoor in te schrijven. Momenteel zijn we met verenigingsondersteuning actief bij de SV Bolnes (voetbal, tennis, hondenvereniging) en Ridderkerks Symfonieorkest.

Coöperatiefonds

Vanuit het Coöperatiefonds geven wij een deel van onze winst terug aan de samenleving. Wij ondersteunen initiatieven die het maatschappelijke of culturele leven in Alblasserdam, Barendrecht, Dordrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Ridderkerk, Rhoon of Zwijndrecht verbeteren. Een tegenprestatie is niet nodig. Wel willen we de activiteit publieke aandacht geven. De commissie Coöperatiefonds beoordeelt de aanvragen. Dit doet zij vier keer per jaar. Deze commissie bestaat uit een afvaardiging van de ledenraad en bankmedewerkers.

Vergaderdata commissie Coöperatiefonds

De commissie van het Coöperatiefonds bekijkt vier keer per jaar de binnengekomen aanvragen. Voor 2019 staan er twee bijeenkomsten gepland op 16 september en 12 december. Lever uiterlijk 9 september of 5 december je aanvraag in.

Richtlijnen Coöperatiefonds

 • Aanvrager is/wordt klant bij Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden.
 • Aanvrager is een vereniging of stichting ingeschreven bij de KvK.
 • Aanvrager mag één keer in de drie jaar een aanvraag doen bij het Coöperatiefonds.
 • Aanvrager kan per kalender jaar slechts uit één fonds een uitkering ontvangen.
 • De activiteit is eenmalig en vindt plaats in Alblasserdam, Barendrecht, Dordrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Ridderkerk, Rhoon of Zwijndrecht.
 • De activiteit is éénmalig en voor een grote doelgroep toegankelijk.
 • De activiteit draagt bij aan de Rabo-thema's: voedselvoorziening, ondernemerschap, duurzaamheid, financieren en ontwikkeling van jeugd & talent. Deze thema's vormen een leidraad voor toekenning van steun vanuit het fonds.
 • De bijdrage is maximaal € 10.000,- (inclusief BTW en schenkingsrecht) en minder dan 100% van het totaal benodigde bedrag. De aanvrager draagt zelf een deel van de kosten of haalt een substantieel deel uit andere bronnen.
 • De activiteit vindt daadwerkelijk plaats binnen 1 jaar na de toezegging.
 • Rabobank mag achteraf controleren wat er met de bijdrage is gedaan.
 • Als de activiteit onverhoopt niet door gaat, dan betaalt de aanvrager de bijdrage terug aan de Rabobank.

Helaas komen niet alle projecten in aanmerking voor een bijdrage, zoals:

 • Als de opbrengst van de activiteit (in)direct voor een goed doel is (inzamelingsacties, serviceclubs e.d.).
 • Evenementen, jubilea, braderieën, feesten/festivals en reguliere activiteiten vallen onder de Rabo ClubSupport (voorheen Rabo Clubkas Campagne).
 • Activiteiten die al zijn gestart of uitgevoerd.
 • Activiteiten met een politiek of religieus doel.
 • Activiteiten die slecht zijn voor het milieu.
 • Kosten van onderhoud en herstel (kantine, kleedkamers) van gebouwen of pleinen.
 • Activiteiten die gevaarlijk zijn voor deelnemers en/of publiek of gehouden worden zonder de benodigde vergunning.
 • Organisaties of activiteiten die gericht zijn op het maken van winst.
 • Kosten waarvoor overheden of andere instanties verantwoordelijk zijn (AED, ledverlichting, oplaadpalen, straatverlichting etc).
 • Projecten die voor subsidie in aanmerking komen doen eerst bij gemeenten/overige partijen aanvragen.
 • Vaste kosten die op de begroting staan zoals de huur van een gebouw, energiekosten of loonkosten.
 • Exploitatiekosten (energiekosten, verzekeringskosten etc.)

Sponsoring

Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden heeft een aantal sponsorovereenkomsten met verschillende sportverenigingen en een aantal culturele organisaties. Zie hieronder. Het is niet mogelijk om hiervoor een aanvraag in te dienen.

Vragen

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op door een e-mail sturen naar communicatie.ijd@rabobank.nl. Wij nemen dan contact met je op.

Voorbeelden van sponsoring

Rabo VVGZ JongerenRekening

Rabobank Drechtsteden sponsort de talenten van VVGZ!

Speciaal voor jou als jeugdlid van VVGZ hebben wij de Rabo VVGZ JongerenRekening. Als jij zo'n rekening opent, krijg je een trainingspak met je eigen naam cadeau! Bovendien maakt jouw club kans op een extra sponsorbijdrage. En daar profiteren alle jeugdleden van mee.

Open online en app je naam  en VVGZ naar (06) 12 42 83 16 of kom langs op één van onze vestigingen.

Rabo VVGZ JongerenRekening

Actievoorwaarden

Lees meer over de Rabo JongerenRekening

Rabo HC Souburgh JongerenRekening

Rabobank Drechtsteden sponsort de talenten van HC Souburgh!

Speciaal voor jou als jeugdlid van HC Souburgh hebben wij de Rabo HC Souburgh JongerenRekening. Als jij zo'n rekening opent, krijg je een hoody met je eigen naam cadeau! Bovendien maakt jouw club kans op een extra sponsorbijdrage. En daar profiteren alle jeugdleden van mee.

Open online en app je naam en HC Souburgh naar (06) 12 42 83 16 of kom langs op één van onze vestigingen.

HC Souburgh

Actievoorwaarden

Lees meer over de Rabo JongerenRekening

Rabo ASWH JongerenRekening

Speciaal voor jou als jeugdlid van ASWH hebben wij de Rabo ASWH JongerenRekening. Als jij zo'n rekening opent, krijg je een mooi trainingspak cadeau! Bovendien maakt jouw club kans op een extra sponsorbijdrage. En daar profiteren alle jeugdleden van mee.

Open online en app je naam naar (06) 12 42 83 16 of kom langs op één van onze vestigingen

Rabo ASWH JongerenRekening

Actievoorwaarden

Lees meer over de Rabo JongerenRekening

HC Souburgh

10 juni 2018 werd, tijdens de wedstrijd van Heren 1 het nieuwe sponsorcontract met HC Souburgh ondertekend. Met dit tweejarig contract willen wij onze lokale betrokkenheid tonen aan het bestuur en de leden van HC Souburgh. Het geld zal voornamelijk gebruikt worden voor extra aandacht aan de professionalisering van de jeugdopleiding.

Lees meer over HC Souburgh

Lees meer over HC Souburgh

PKC/SWKGroep

In Papendrecht krijgen wekelijks meer dan 400 kinderen korfbaltraining. Rabobank Drechtsteden is sponsor van de jeugd bij PKC/SWKGroep. De jeugd heeft immers de toekomst, bij PKC én bij de Rabobank.  Op 2 december 2017 hebben René Kerstens (directievoorzitter van de Rabobank) en Rob Roelofs (bestuurslid PKC/SWKGroep) het sponsorcontract ondertekend. 

PKC/SWKGroep

Lees meer over PKC/SWKGroep

Dordrechts Museum

Het begon in 1842 met één schilderij, geschonken door één particulier. In dat jaar werd het Dordrechts Museum opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste in de stedelijke musea van Nederland.

In 2019 en 2020 steunt Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden het Dordrechts Museum financieel voor het ontwikkelen van educatieve projecten. Als tegenprestatie organiseert het Dordrechts Museum enkele activiteiten voor de Raboklanten.

Dordrechts Museum

Lees meer over het Dordrechts Museum

RTV Dordrecht

Rabobank Drechtsteden is een samenwerkingsverband aangegaan met RTV Dordrecht, de lokale omroeporganisatie in de gemeente Dordrecht. RTV Dordrecht bouwt met de financiële steun aan een sterkere en professionelere omroep. Als tegenprestatie bieden zij de Rabobank reclamezendtijd en een aantal video's.

Lees meer over RTV Dordrecht

Zomerschool Dordrecht

De Zomerschool Dordrecht is een uniek concept. Voor veel leerlingen in het basisonderwijs is de zomervakantie net iets te lang. Opgedane kennis zakt weg en soms slaat de verveling toe. Hoe mooi is het dan dat zij in de laatste 2 weken van de zomervakantie naar de Zomerschool Dordrecht kunnen. ‘s Morgens les in taal en rekenen. En in de middag sport, spel en cultuurlessen! Allemaal aangepast aan het niveau van het kind. Leerzaam en leuk! Ook de ouders van de deelnemers worden waar mogelijk betrokken bij de Zomerschool Dordrecht. Bijvoorbeeld over onderwerpen als gezonde voeding en financiële educatie.

Een mooie samenwerking tussen het onderwijs, de gemeente, lokale verenigingen en stichtingen en het bedrijfsleven. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

Bij editie 2019 van Zomerschool Dordrecht zijn wij niet alleen financieel betrokken maar dragen wij actief bij aan het programma. Zo kunnen deelnemers meedoen aan het Rabobank voetbalspel. Hierbij is het de kunst om goed te richten, want de te raken vakken leveren diverse punten op die moeten leiden tot de hoogste score. De jeugd heeft de toekomst!

De Johan van Beverwijck

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven