Onze coöperatieve bijdrage

Onze coöperatieve bijdrage

Met sponsoring versterkt Rabobank de lokale samenleving. Rabobank Rijk van Nijmegen biedt verenigingen en stichtingen een financieel steuntje in de rug in twee vormen: Rabo ClubSupport en Rabo Verenigingsondersteuning. Naast deze overeenkomsten nemen we geen incidentele, reguliere sponsoraanvragen in behandeling. Wil jij meer weten over deze initiatieven? Lees hieronder dan verder!

Rabo ClubSupport

Clubs, stichtingen en verenigingen zijn een onmisbaar onderdeel van Nederland. Zij verbinden de samenleving. Zorgen voor sociale netwerken. Benutten talenten. Van jong en van oud. Zij maken buurten, dorpen en steden sterker. En zo ons hele land.

Als coöperatieve bank investeren we daarom elk jaar een deel van onze winst in clubs en verenigingen. Met Rabo ClubSupport. En het mooie is, onze leden hebben er invloed op. Verenigingen en stichtingen kiezen een mooi doel, en voeren hier campagne voor om veel stemmen te winnen. En dat is belangrijk, want elke stem is geld waard. Geld om zonnepanelen op het clubhuis te leggen. Het aanbod in de kantine wat gevarieerder te maken. Of het aantal sportvelden uit te breiden.

Maatschappelijke Impact

Met onze klanten, leden en partners bundelen we onze krachten om te werken aan initiatieven die onze gezamenlijke leefwereld versterken. Samen realiseren we oplossingen voor financieel gezonder, leven, duurzamer wonen, duurzaam ondernemen en de voedsel- en energietransitie.

Benieuwd hoe de coöperatieve Rabobank bijdraagt bij jou in de buurt?

Rabo Verenigingsondersteuning

Als supporter van sport en cultuur helpen wij om de lokaal maatschappelijke rol van clubs, verenigingen en stichtingen te versterken met Rabobank Verenigingsondersteuning. Alle verenigingen in de regio waar dagelijks duizenden mensen samen sporten, samen muziek maken en samen hun favoriete bezigheid beoefenen vormen het grootste sociale netwerk. Ze verbinden mensen door alle lagen en leeftijden van de bevolking en dragen hiermee bij aan een sterkere lokale samenleving.

In samenwerking met NOC*NSF, LKCA en Kunstbende ondersteunen wij deze verenigingen en stichtingen bij het invullen van hun ambities op gebied van financiën, bestuur, gezondheid, duurzaamheid en maatschappelijke rol. Door verenigingen en stichtingen te ondersteunen met het daadwerkelijk invullen van hun ambities creëren ze nieuwe inkomstenbronnen, binden ze nieuwe vrijwilligers aan zich en maakt het de vereniging zelfredzamer en toekomstbestendig.

Ondersteuning van de Rabobank bestaat dus niet langer alleen uit financiële ondersteuning en vrijwilligersinzet, maar vooral intensieve begeleiding op maat. Zo bieden we verenigingen en stichtingen, afhankelijk van de hulpvraag; masterclasses, workshops of 1-op-1 begeleiding. Ondersteund door professionals die alle expertise in huis hebben om de ambities van jouw club waar te maken. De lokale clubs die in het jaar 2020 gestart zijn met de nieuwe ronde van ons tweejarig 1-op-1 begeleidingstraject zijn:

Tennisclub TC De Linden (Beuningen)Cultuurhuis De Lindenberg (Nijmegen)Music Meeting (Nijmegen)Turnvereniging De Hazenkamp (Nijmegen)Stichting De Basis (Nijmegen)Voetbalvereniging SC Millingen (Berg en Dal)Voetbalvereniging DVSG (Berg en Dal)Stichting ’t Mozaïek (Wijchen)Voetbalvereniging VV Union (Malden)Stichting Kunstvat (Nijmegen)