The seedling are growing from the rich soil to the morning sunlight that is shining, ecology concept.

Aafke Keizer, Chief Sustainability Officer, over de duurzaamheidsambities van Rabobank

Bij Rabobank zien we de noodzaak en urgentie om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat, de natuur en de mens.

Rabobank

Van hier naar groener

Zo gaat onze ‘netto-nul’ doelstelling verder dan onze eigen organisatie. Het geldt ook voor de uitstoot van onze klanten. We willen helpen deze uitstoot te verminderen. Dat is een belangrijke taak voor de bank. We vinden dat we onze klanten moeten helpen op deze duurzame reis 'van hier naar groener' en hen moeten ondersteunen met onze kennis, ons netwerk, onze producten en diensten om die reis te kunnen starten en voltooien. Onze duurzaamheidsaanpak gaat over het samen zoeken naar oplossingen voor al deze uitdagingen.

Actie ondernemen op klimaatgebied, de natuur op waarde schatten en mensen in staat stellen

Wat belangrijk is voor onze klanten, is belangrijk voor ons. Van huiseigenaar tot ondernemer, van boer tot retailer, van MKB tot multinational. Als coöperatieve bank willen we mensen en bedrijven ondersteunen om te floreren en voor hen vooruitkijken om te zien of er uitdagingen aan de horizon liggen. Ook dat is Growing a better world together.

En we weten: onze klanten hebben allemaal te maken met klimaatverandering en natuurverlies als enorme wereldwijde uitdagingen die de veerkracht van onze planeet en haar vermogen om te herstellen ondermijnen. Het raakt iedereen, overal.

Op weg naar beter

Dit vraagt om verandering en het opnieuw uitvinden van de manier waarop we produceren en consumeren, zodat we kunnen bouwen aan een veerkrachtige toekomst die 'netto-nul en natuurinclusief' is. Dat is waar we ons als Rabobank voor inzetten, niet alleen voor onze eigen organisatie maar ook voor onze klanten en gemeenschappen.

Dat is niet eenvoudig, maar daar deinzen we niet voor terug. Omdat we weten dat we ook als coöperatieve bank een relevante rol kunnen spelen. Hun bank.

We moeten onze klanten ondersteunen op hun reis 'van hier naar groener' en hen ondersteunen met onze kennis, ons netwerk, onze producten en diensten. Van het creëren van inzicht in emissies tot oplossingen om deze te verminderen. Van het financieren van duurzamere huizen tot beter renderende modellen voor duurzamere landbouw. Van het ondersteunen van duurzame energieopwekking tot nul ontbossing in de voedselwaardeketen.

Dat maakt allemaal deel uit van Growing a better world together.