Gezamenlijke rekening openen

Ben je op zoek naar een gezamenlijke betaalrekening om bepaalde kosten te verdelen? Bijvoorbeeld om je vaste lasten te delen. Met de gezamenlijke betaalrekeningen van Rabobank regel je je bankzaken gemakkelijk en overzichtelijk.

Ben je al klant?

Zijn jullie allebei al klant of heeft een van jullie al een betaalrekening bij Rabobank? Wanneer je een gezamenlijke betaalrekening wilt openen kan dit gemakkelijker en sneller dan je denkt. Je vraagt als klant een gezamenlijke betaalrekening eenvoudig aan in Rabo Online Bankieren en de Rabo App.

Log in en open extra Rabo DirectPakket

Meer lezen over een Rabo DirectPakket

Wat is een gezamenlijke rekening?

Wanneer je een gezamenlijke rekening opent, heb je een betaalrekening voor 2 rekeninghouders. Jullie hebben dezelfde rechten en plichten. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld allebei geld van deze rekening opnemen. Jullie zijn ook beiden verantwoordelijk voor eventuele tekorten op de rekening.

In welke situatie zit jij?

Er zijn momenten in je leven waarop je goed naar je bankzaken moet kijken. Wij maken het je graag zo gemakkelijk mogelijk. Bijvoorbeeld door je stap voor stap uit te leggen wat je in belangrijke situaties moet doen.

We gaan samenwonen We krijgen een kind We gaan uit elkaar

Huidige rekening omzetten naar een gezamenlijke rekening?

Dit doe je door een rekeninghouder toe te voegen aan je betaalrekening. Door een rekeninghouder te verwijderen, maak je van een gezamenlijke rekening weer een persoonlijke betaalrekening. We leggen je graag uit hoe je dit aanpakt.

Lees meer over het toevoegen of verwijderen van een rekeninghouder

Stap volledig over met de Overstapservice

Heb je een nieuwe betaalrekening bij Rabobank? Met de gratis Overstapservice zorgen we ervoor dat automatische incasso’s vanzelf binnenkomen op je nieuwe betaalrekening. Handig en eenvoudig online geregeld.

Lees meer over de Overstapservice

Pas activeren of blokkeren? Regel het makkelijk online