Verwerking betaling: weekend en feestdag

Moet je een rekening vóór morgen betaald hebben? In het weekend en op een feestdag duurt de verwerking van een betaling soms wat langer. Lees met welke verwerkingstijden je te maken hebt.

Verwerkingstijden in weekend en op feestdag

Je betaalt 24 uur per dag via de Rabo Bankieren App, Rabo Online Bankieren of de Rabofoon. De verwerking van betalingen duurt in het weekend of op feestdagen soms net wat langer dan op werkdagen.

  • Je maakt geld in euro's over naar een andere binnenlandse Rabobankrekening: het bedrag staat direct op de rekening van de ontvanger. Dit geldt ook voor betalingen in euro's naar een andere binnenlandse eigen betaalrekening of spaarrekening bij de Rabobank.
  • Je maakt euro's over naar een rekening in een SEPA-land (Eurobetaling): het bedrag staat vaak de eerstvolgende werkdag op de rekening van de ontvanger. De ontvangende bank bepaalt wanneer je betaling wordt bijgeschreven op de rekening van de ontvanger. Wij hebben daar geen invloed op. Andere banken binnen Nederland zetten het bedrag direct na ontvangst op de rekening van de onvanger.
  • Je betaalt in een vreemde valuta of buiten het SEPA-gebied (Wereldbetaling): hier gelden andere verwerkingstijden voor. De ontvangende bank bepaalt wanneer je betaling wordt bijgeschreven op de rekening van de ontvanger. Wij hebben daar geen invloed op.

Bekijk welke landen in het SEPA-gebied liggen Lees meer over de verwerkingstijd van een Wereldbetaling

Papieren betaalopdracht

Je betaalt via een papieren betaalopdracht: we verwerken die alleen op werkdagen (geen feestdag). PostNL bezorgt de betaalopdracht van dinsdag tot en met zaterdag bij ons.

Openingstijden van je Rabobank

In het weekend en op feestdagen zijn onze vestigingen en helpdesks vaak gesloten. Wil je weten wanneer je Rabobank precies geopend is?

Bekijk de openingstijden van een Rabobank bij je in de buurt

Verwerkingstijd per feestdag 2018/2019

Betaling binnen het SEPA-gebied (Eurobetaling)

Bekijk per feestdag de verwerkingstijd van je betaling in euro's naar rekeningen binnen het SEPA-gebied. De verwerkingstijd hangt vaak af van het uiterste tijdstip (cut-off tijd) waarop je een betaling kunt doen om het bedrag dezelfde dag naar de bank van de ontvanger te sturen. Wij hebben geen invloed op wanneer het bedrag op de rekening van de ontvanger staat, dat bepaalt de andere bank. Betaal je naar een andere bank binnen Nederland dan schrijft de bank van de ontvanger het bedrag direct na ontvangst bij op de rekening van de ontvanger.

Eerste Kerstdag (25 december 2018)

We versturen op deze dag geen Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum dinsdag 25 december? Dan maken wij dit op donderdag 27 december over naar de bank van de ontvanger.

Moet je betaling vóór 25 december bij de bank van de ontvanger aankomen? Maak dan geld over op maandag 24 december vóór 15.00 uur. We sturen het bedrag dezelfde dag. Na 15.00 uur sturen we het geld op donderdag 27 december naar de andere bank.

Tweede Kerstdag (26 december 2018)

We versturen op deze dag geen Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum woensdag 26 december? Dan maken wij dit op donderdag 27 december over naar de bank van de ontvanger.

Moet je betaling vóór 26 december bij de bank van de ontvanger aankomen? Maak dan geld over op maandag 24 december vóór 15.00 uur. We sturen het bedrag dezelfde dag. Na 15.00 uur sturen we het geld op donderdag 27 december naar de andere bank.

Nieuwjaarsdag (1 januari 2019)

We versturen op deze dag geen Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum dinsdag 1 januari? Dan maken wij dit op woensdag 2 januari over naar de bank van de ontvanger.

Moet je betaling vóór 1 januari bij de bank van de ontvanger aankomen? Maak dan geld over op maandag 31 december vóór 15.00 uur. We sturen het bedrag nog in 2018. Na 15.00 uur sturen we het geld op woensdag 2 januari 2019 naar de andere bank.

Goede Vrijdag (19 april 2019)

We versturen op deze dag geen Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum vrijdag 19 april? Dan maken wij dit op dinsdag 23 april over naar de bank van de ontvanger.

Moet je betaling vóór 19 april bij de bank van de ontvanger aankomen? Maak dan geld over op donderdag 18 april vóór 15.00 uur. We sturen het bedrag dezelfde dag. Na 15.00 uur sturen we het geld op dinsdag 23 april naar de andere bank.

Eerste Paasdag (21 april 2019)

We versturen op deze dag geen Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum zondag 21 april? Dan maken wij dit op dinsdag 23 april over naar de bank van de ontvanger.

Moet je betaling vóór 21 april bij de bank van de ontvanger aankomen? Maak dan geld over op donderdag 18 april vóór 15.00 uur. We sturen het bedrag dezelfde dag. Na 15.00 uur sturen we het geld op dinsdag 23 april naar de andere bank.

Tweede Paasdag (22 april 2019)

We versturen op deze dag geen Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum maandag 22 april? Dan maken wij dit op dinsdag 23 april over naar de bank van de ontvanger.

Moet je betaling vóór 22 april bij de bank van de ontvanger aankomen? Maak dan geld over op donderdag 18 april vóór 15.00 uur. We sturen het bedrag dezelfde dag. Na 15.00 uur sturen we het geld op dinsdag 23 april naar de andere bank.

Koningsdag (27 april 2019)

We versturen op deze dag geen Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum zaterdag 27 april? Dan maken wij dit op maandag 29 april over naar de bank van de ontvanger.

Moet je betaling vóór 27 april bij de bank van de ontvanger aankomen? Maak dan geld over op vrijdag 26 april vóór 15.00 uur. We sturen het bedrag dezelfde dag. Na 15.00 uur sturen we het geld op maandag 29 april naar de andere bank.

Dag van de Arbeid (1 mei 2019)

We versturen op deze dag geen Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum woensdag 1 mei? Dan maken wij dit op donderdag 2 mei over naar de bank van de ontvanger.

Moet je betaling vóór 1 mei bij de bank van de ontvanger aankomen? Maak dan geld over op dinsdag 30 april vóór 15.00 uur. We sturen het bedrag dezelfde dag. Na 15.00 uur sturen we het geld op donderdag 2 mei naar de andere bank.

Bevrijdingsdag (5 mei 2019)

We versturen op deze dag geen Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum zondag 5 mei? Dan maken wij dit op maandag 6 mei over naar de bank van de ontvanger.

Moet je betaling vóór 5 mei bij de bank van de ontvanger aankomen? Maak dan geld over op vrijdag 3 mei vóór 15.00 uur. We sturen het bedrag dezelfde dag. Na 15.00 uur sturen we het geld op maandag 6 mei naar de andere bank.

Hemelvaartsdag (30 mei 2019)

We versturen op deze dag gewoon Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum donderdag 30 mei vóór 15.00 uur? Dan maken wij dit dezelfde dag over naar de bank van de ontvanger. Na dit tijdstip sturen we het de volgende werkdag.

Eerste Pinksterdag (9 juni 2019)

We versturen op deze dag geen Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum zondag 9 juni? Dan maken wij dit op maandag 10 juni over naar de bank van de ontvanger.

Moet je betaling vóór 9 juni bij de bank van de ontvanger aankomen? Maak dan geld over op vrijdag 7 juni vóór 15.00 uur. We sturen het bedrag dezelfde dag. Na 15.00 uur sturen we het geld op maandag 10 juni naar de andere bank.

Tweede Pinksterdag (10 juni 2019)

We versturen op deze dag gewoon Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum maandag 10 juni vóór 15.00 uur? Dan maken wij dit dezelfde dag over naar de bank van de ontvanger. Na dit tijdstip sturen we het de volgende werkdag.

Eerste Kerstdag (25 december 2019)

We versturen op deze dag geen Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum woensdag 25 december? Dan maken wij dit op vrijdag 27 december over naar de bank van de ontvanger.

Moet je betaling vóór 25 december bij de bank van de ontvanger aankomen? Maak dan geld over op dinsdag 24 december vóór 15.00 uur. We sturen het bedrag dezelfde dag. Na 15.00 uur sturen we het geld op vrijdag 27 december naar de andere bank.

Tweede Kerstdag (26 december 2019)

We versturen op deze dag geen Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum donderdag 26 december? Dan maken wij dit op vrijdag 27 december over naar de bank van de ontvanger.

Moet je betaling vóór 26 december bij de bank van de ontvanger aankomen? Maak dan geld over op dinsdag 24 december vóór 15.00 uur. We sturen het bedrag dezelfde dag. Na 15.00 uur sturen we het geld op vrijdag 27 december naar de andere bank.

Nieuwjaarsdag (1 januari 2020)

We versturen op deze dag geen Eurobetalingen.
Stuur je je Eurobetaling op uitvoerdatum woensdag 1 januari? Dan maken wij dit op donderdag 2 januari over naar de bank van de ontvanger.

Moet je betaling vóór 1 januari bij de bank van de ontvanger aankomen? Maak dan geld over op dinsdag 31 december vóór 15.00 uur. We sturen het bedrag nog in 2019. Na 15.00 uur sturen we het geld op donderdag 2 januari 2020 naar de andere bank.

Betaling in vreemde valuta of buiten het SEPA-gebied (Wereldbetaling)

Bekijk de verwerkingstijden voor je betalingen aan rekeningen buiten het SEPA-gebied en betalingen in een vreemde valuta aan rekeningen binnen en buiten het SEPA-gebied. Wij hebben geen invloed op wanneer het bedrag op de rekening van de ontvanger staat, dat bepaalt de andere bank.

Bekijk de cut-off tijden van de verschillende muntsoorten

Eerste Kerstdag (25 december 2018)

We versturen op deze dag geen betalingen in vreemde valuta naar banken binnen én buiten het SEPA-gebied, of in euro naar de banken buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum dinsdag 25 december? Dan maken wij dit op donderdag 27 december over naar de bank van de ontvanger.

Tweede Kerstdag (26 december 2018)

We versturen op deze dag geen betalingen in vreemde valuta naar banken binnen én buiten het SEPA-gebied, of in euro naar banken buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum woensdag 26 december? Dan maken wij dit op donderdag 27 december over naar de bank van de ontvanger.

Nieuwjaarsdag (1 januari 2019)

We versturen op deze dag geen betalingen in vreemde valuta naar banken binnen én buiten het SEPA-gebied, of in euro naar banken buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum dinsdag 1 januari? Dan maken wij dit op woensdag 2 januari over naar de bank van de ontvanger.

Goede Vrijdag (19 april 2019)

We versturen op deze dag geen betalingen in vreemde valuta naar banken binnen én buiten het SEPA-gebied, of in euro naar banken buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum vrijdag 19 april? Dan maken wij dit op dinsdag 23 april over naar de bank van de ontvanger.

Eerste Paasdag (21 april 2019)

We versturen op deze dag geen betalingen in vreemde valuta naar banken binnen én buiten het SEPA-gebied, of in euro naar banken buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum zondag 21 april? Dan maken wij dit op dinsdag 23 april over naar de bank van de ontvanger.

Tweede Paasdag (22 april 2019)

We versturen op deze dag geen betalingen in vreemde valuta naar banken binnen én buiten het SEPA-gebied, of in euro naar banken buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum maandag 22 april? Dan maken wij dit op dinsdag 23 april over naar de bank van de ontvanger.

Koningsdag (27 april 2019)

We versturen op deze dag geen betalingen in vreemde valuta naar banken binnen én buiten het SEPA-gebied, of in euro naar banken buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum zaterdag 27 april? Dan maken wij dit op maandag 29 april over naar de bank van de ontvanger.

Dag van de Arbeid (1 mei 2019)

We versturen op deze dag geen betalingen in vreemde valuta naar banken binnen én buiten het SEPA-gebied, of in euro naar banken buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum woensdag 1 mei? Dan maken wij dit op donderdag 2 mei over naar de bank van de ontvanger.

Bevrijdingsdag (5 mei 2019)

We versturen op deze dag geen betalingen in vreemde valuta naar banken binnen én buiten het SEPA-gebied, of in euro naar banken buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum zondag 5 mei? Dan maken wij dit op maandag 6 mei over naar de bank van de ontvanger.

Hemelvaartsdag (30 mei 2019)

We versturen op deze dag gewoon betalingen naar banken binnen en buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum donderdag 30 mei vóór de cut-off tijd van de muntsoort? Dan maken wij dit dezelfde dag over naar de bank van de ontvanger. Na die eindtijd sturen we het de volgende werkdag.

Eerste Pinksterdag (9 juni 2019)

We versturen op deze dag geen betalingen in vreemde valuta naar banken binnen én buiten het SEPA-gebied, of in euro naar banken buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum zondag 9 juni? Dan maken wij dit op maandag 10 juni over naar de bank van de ontvanger.

Tweede Pinksterdag (10 juni 2019)

We versturen op deze dag gewoon betalingen naar banken binnen en buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum maandag 10 juni vóór de cut-off tijd van de muntsoort? Dan maken wij dit dezelfde dag over naar de bank van de ontvanger. Na die eindtijd sturen we het de volgende werkdag.

Eerste Kerstdag (25 december 2019)

We versturen op deze dag geen betalingen in vreemde valuta naar banken binnen én buiten het SEPA-gebied, of in euro naar banken buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum woensdag 25 december? Dan maken wij dit op vrijdag 27 december over naar de bank van de ontvanger.

Tweede Kerstdag (26 december 2019)

We versturen op deze dag geen betalingen in vreemde valuta naar banken binnen én buiten het SEPA-gebied, of in euro naar banken buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum donderdag 26 december? Dan maken wij dit op vrijdag 27 december over naar de bank van de ontvanger.

Nieuwjaarsdag (1 januari 2020)

We versturen op deze dag geen betalingen in vreemde valuta naar banken binnen én buiten het SEPA-gebied, of in euro naar banken buiten het SEPA-gebied.

Stuur je je Wereldbetaling op uitvoerdatum woensdag 1 januari 2020? Dan maken wij dit op donderdag 2 januari over naar de bank van de ontvanger.