Let op! Geld lenen kost geld

Wonen in een Tiny House? Dit moet je weten

Tiny houses worden steeds populairder. Een Tiny House is vaak gemaakt van duurzame materialen en goed geïsoleerd. Hierdoor kun je mogelijk op je energiekosten besparen. Daarnaast kun je door te wonen op een klein oppervlak je ecologische voetafdruk verkleinen.

Rabo Helpt video thumbnail Tiny Houses

Wat is een Tiny House?

Een Tiny House is een compacte, volwaardige woning die doorgaans permanent wordt bewoond, vaak vanuit een doordachte filosofie van simpel leven. Het draait om tevreden zijn met wat je echt nodig hebt, terugkeren naar eenvoud. Een Tiny House is vaak gebouwd met duurzame materialen en uitstekende isolatie. Dit kan je helpen om je ecologische voetafdruk te verkleinen en kan mogelijk leiden tot besparingen op energiekosten. Daarnaast stimuleert de beperkte ruimte tot een minimalistische levensstijl.

Soorten Tiny Houses

Er bestaan twee hoofdtypen Tiny Houses:

  1. Verplaatsbare huisjes (op wielen): Deze Tiny Houses hebben een maximale oppervlakte van 35 vierkante meter en zijn handig voor tijdelijke locaties.
  2. Niet-verplaatsbare Tiny Houses: Deze huizen zijn permanent op een vaste fundering gebouwd en mogen maximaal 50 vierkante meter beslaan. Ze zijn ideaal voor eigen kavels.

Voordelen en nadelen van een Tiny House

De keuze voor een Tiny House kan financieel voordeliger en milieuvriendelijker zijn in vergelijking met een traditionele woning. Lagere maandelijkse lasten bieden financiële vrijheid. Bovendien kunnen Tiny Houses vaak op maat gebouwd worden, waardoor je duurzame voorzieningen direct kunt (laten) installeren. Verder staan ze meestal vrij en dicht bij de natuur.

Toch zijn er ook uitdagingen, zoals het vinden van geschikte locaties en de beperkte ruimte die samenwonen en bezoek ontvangen bemoeilijkt. Daarnaast is het essentieel om rekening te houden met lokale regelgeving, vergunningen en wetten die van toepassing zijn.

Hypotheek Adviespunt in Bunschoten-Spakenburg

Bespreek de financieringsmogelijkheden voor jouw Tiny House

Wat is nu een slimme optie voor jouw situatie? Meer dan 1.000 van onze hypotheekadviseurs zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam Wonen’. Ze staan voor je klaar om je op weg te helpen met je duurzame woonwens en denken met je mee over de financieringsmogelijkheden.

Meer over het financieren van je duurzame woonwens

Financiering van je Tiny House

Als een coöperatieve bank hebben we een sterke betrokkenheid bij de ontwikkeling van de Nederlandse woningmarkt, en daarom ondersteunen we nieuwe woonvormen zoals Tiny Houses. Voor de financiering van je Tiny House bieden we verschillende opties.

Iris voor haar tiny house

Benieuwd naar ervaringen?

Iris vertelt over haar ervaringen met het wonen in een Tiny House. In dit artikel lees je onder andere:

    Hoe Iris tot de keuze voor een Tiny House kwam Hoe Iris het ervaart om in een Tiny House te wonen Welke duurzaamheidsvoordelen het wonen in een Tiny House met zich meebrengt
phone

Hulp nodig?