Man kijkt op smartphone naar financieringopties om langer zelfstandig te wonen

Stap 3: Je toekomstige woonsituatie financieren

Je huidige woning klaar maken voor de toekomst door te verbouwen of verhuizen naar een andere woning die beter bij je past? Er zijn verschillende mogelijkheden om een verbouwing of de aankoop van een nieuwe woning te betalen.

Verhuizing of verbouwing betalen met eigen geld

Eigen vermogen zoals spaargeld gebruiken voor een verbouwing of een verhuizing is vaak voordeliger dan het afsluiten van een lening. Als je gebruik maakt van Rabo InternetSparen kun je in de Rabo App en Rabo Online Bankieren eenvoudig spaarpotjes aanmaken. Met Spaarpotjes kun je doelgericht en overzichtelijk sparen, bijvoorbeeld voor je woning. Ontdek zelf hoe het werkt, aan het gebruik van Spaarpotjes zijn geen kosten verbonden.

Ontdek Spaarpotjes

Verbouwing betalen met een verbouwingslening

Lukt het niet om je verbouwing te betalen met spaargeld, dan kan een verbouwingslening een optie zijn. In het algemeen geldt: hoe hoger het bedrag dat je wilt lenen, hoe sneller een hypotheek voordeliger voor jou uitpakt dan een verbouwingslening. Daarnaast moet deze lening zijn ingelost voordat je 75 jaar wordt.

Lees meer over de voor- en nadelen

Je hypotheek verhogen

Je huidige hypotheek verhogen kan een goede oplossing zijn als je geld nodig hebt voor de verbouwing of verbetering aan je huis. We leggen in 4 stappen uit hoe dit werkt.

Bereken je maandlasten

Overwaarde van je woning benutten

Kun je op basis van je inkomen geen extra hypotheek krijgen, maar heb je wel overwaarde in je woning? Met het Rabo OverwaardePlan kun je de overwaarde van je huis benutten, zonder dat je de woning direct moet verkopen. Bijvoorbeeld als aanvulling op je maandelijks inkomen of voor het aanpassen van je woning, zodat je er langer kan blijven wonen.

Ontdek hier de mogelijkheden

Hypotheek afsluiten voor een andere woning

Je bent van plan om een ander huis te kopen dat (meer) geschikt is voor de toekomst. Wij helpen je graag om inzicht te krijgen in hoeveel hypotheek je kunt krijgen.

Lees meer over het kopen van een huis

Meer weten over langer zelfstandig wonen?

Onze adviseurs helpen je graag.

Maak een afspraak