Nadenken over langer zelfstandig wonen

Je toekomstige woonsituatie financieren

Je huidige woning klaar maken voor de toekomst door te verbouwen of verhuizen naar een andere woning die beter bij je past? Er zijn verschillende mogelijkheden om een verbouwing of de aankoop van een nieuwe woning te betalen. Op deze pagina lees je hier meer over.

Verhuizing of verbouwing betalen met eigen geld

Eigen vermogen zoals spaargeld gebruiken voor een verbouwing of een verhuizing is vaak voordeliger dan het afsluiten van een lening. Als je gebruik maakt van Rabo InternetSparen kan je in de Rabo App en Rabo Online Bankieren eenvoudig spaarpotjes aanmaken.

Met Spaarpotjes kan je doelgericht en overzichtelijk sparen, bijvoorbeeld voor je woning. Ontdek zelf hoe het werkt. Aan het gebruik van Spaarpotjes zijn geen kosten verbonden.

Ontdek Spaarpotjes

Verbouwing betalen met een verbouwingslening

Lukt het niet om je verbouwing te betalen met spaargeld, dan kan een verbouwingslening een optie zijn. In het algemeen geldt: hoe hoger het bedrag dat je wilt lenen, hoe sneller een hypotheek voordeliger voor jou uitpakt dan een verbouwingslening. Daarnaast moet deze lening zijn ingelost voordat je 75 jaar wordt.

Lees meer over de verbouwingslening

Je hypotheek verhogen

Je huidige hypotheek verhogen kan een goede oplossing zijn als je geld nodig hebt voor de verbouwing of verbetering aan je huis. We leggen in 4 stappen uit hoe dit werkt.

Ontdek de 4 stappen en bereken je maandlasten

Overwaarde van je woning benutten

Heb je overwaarde op je huis? Met het Rabo OverwaardePlan kan je de overwaarde benutten, zonder dat je de woning direct moet verkopen. Bijvoorbeeld als aanvulling op je maandelijks inkomen of voor het aanpassen van je woning, zodat je er langer kan blijven wonen.

Ontdek hier de mogelijkheden

Hypotheek afsluiten voor een andere woning

Je bent van plan om een ander huis te kopen dat (meer) geschikt is voor de toekomst. Wij helpen je graag om inzicht te krijgen in hoeveel hypotheek je kunt krijgen.

Energie-Index wordt opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Je kunt de EPC berekening van jouw huis opvragen bij de aannemer, makelaar of projectontwikkelaar.

Lees meer over het kopen van een huis

Slimme tips en voorbeelden

We hebben hier een aantal artikelen voor je uitgezocht voor tips en inspiratie. Lees hier meer over de ervaringen van anderen die op zoek gingen naar langer zelfstandig wonen.

Meer weten over zelfstandig wonen?

Tijdens een persoonlijk gesprek ontdek je wat je kunt doen om langer zelfstandig te blijven wonen.