Wat betekent EPC?

Energie Prestatie Coëfficiënt

In het energieakkoord is afgesproken dat alle woningen in Nederland vanaf 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat de woning minimaal zoveel energie opwekt als het verbruikt. Voor nieuwbouwwoningen wordt deze norm al gesteld vanaf 1 januari 2021.

Hoe energiezuinig een woning is, wordt uitgedrukt in een EPC-waarde(Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze waarde geeft aan de hoeveelheid energie die er nodig is om een woning te verwarmen, ventileren en verlichten. Hoe lager de EPC-waarde hoe energiezuiniger de woning. In 2021 zullen de energieprestatie eisen voor nieuwbouwwoningen verder worden aangescherpt. De eisen voor de Groenverklaring lopen hierop vooruit. Om deze doelstelling van 2021 voor alle nieuwbouwwoningen te halen, moeten deze nu al energiezuiniger gebouwd worden.

Waar vind ik de EPC-berekening voor mijn huis?

De EPC-waarde is vastgelegd in het bouwbesluit voor nieuwbouwwoningen. Hierin staat aan welke EPC-norm woningen moeten voldoen. U kunt de EPC-berekening ook op Register Groenverklaringen inzien.

Ga naar www.registergroenverklaringen.nl

Is de EPC van uw nieuwbouwwoning lager dan 0,26 of 0?

Dan kunt u in aanmerking komen voor de Rabo GroenHypotheek. Met deze hypotheek krijgt u korting op de hypotheekrente.
Belangrijke voorwaarde van de Rabo GroenHypotheek is dat naast de EPC-waarde van uw nieuwbouwwoning, de woning is gebouwd met 100% duurzaam hout en de groenverklaring binnen zes maanden na de start van de bouw aangevraagd is.

Lees meer over de Rabo GroenHypotheek

Contact

Rabobank