Lijfrenteverzekering verlengen

Bereikt je lijfrenteverzekering binnenkort de einddatum en heb je het geld nog niet nodig? Dan kun je meestal je lijfrenteverzekering verlengen. Je hoeft hiervoor geen wijzigingskosten te betalen. De vaste kosten blijven wel doorlopen.

Goed om te weten: je lijfrenteverzekering verleng je vóór de einddatum

Je kunt je lijfrenteverzekering alleen verlengen vóórdat de einddatum is bereikt. Je ontvangt 3 maanden voor de einddatum een brief van ons en 1 maand voor de einddatum nog een herinnering.
Kies je na de einddatum toch liever voor het verlengen van de verzekering? Je kunt hiervoor een nieuwe lijfrenteverzekering of lijfrentespaarrekening afsluiten. Dit is niet bij alle verzekeringsmaatschappijen mogelijk. Je stelt daarmee de uitkering van het opgebouwde tegoed uit.

Ook goed om te weten: je mag je lijfrenteverzekering verlengen tot maximaal 31 december van het 5e kalenderjaar na het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Vanaf je AOW-leeftijd betaal je meestal minder belasting over de uitkering dan daarvoor.

Zo regel je de verlenging van je lijfrenteverzekering

Heb je een lijfrenteverzekering van Interpolis? Volg dan de stappen hieronder. Heb je een lijfrenteverzekering bij een andere verzekeraar? Veel verzekeraars hebben een online pagina of formulier waar je direct een wijziging door kunt geven. Kom je er online niet uit? Volg dan ook de stappen hieronder.

  1. Vul 1 van de 2 onderstaande formulieren in
    Het verschil tussen de 2 formulieren is of je wel of geen gebruik maakt van internetbankieren. Maak je gebruik van internetbankieren? Dan zijn je gegevens al voor een groot deel ingevuld.
  2. Stuur het formulier ingevuld en ondertekend terug
  3. Wij nemen contact met je op zodra we het formulier ontvangen
    Samen bespreken we wat de mogelijkheden en gevolgen zijn van het verlengen van jouw lijfrenteverzekering.
phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer