Uitkering tegoed Rabo GoudenHanddrukSparen na overlijden

Is je partner of familielid overleden en wil je zijn of haar Rabo GoudenHanddrukSparen of elders opgebouwde tegoed laten uitkeren? Hier lees je hoe je dit regelt en wat de voorwaarden zijn.

Uitkering Rabo GoudenHanddrukSparen aanvragen

1. Informeer ons over het overlijden

Geef zo snel mogelijk aan ons door dat je partner of een familielid overleden is.

2. Controleer wie recht heeft op het goudenhanddruktegoed

De persoon die volgens de wet erfgenaam is, heeft recht op het opgebouwde bedrag of een deel ervan. Behalve als er iemand anders wordt genoemd in het testament. Vaak is de erfgenaam de partner of het kind van de overleden persoon. Het testament is een document waarin de overleden persoon vertelt wat er er na de dood met zijn of haar bezit moet gebeuren.

3. Laat ons weten hoe je het goudenhanddruktegoed wilt laten uitkeren

Laat ons weten hoe je het goudenhanddruktegoed wilt laten uitbetalen en over welke personen we het moeten verdelen. Doe dit niet later dan 31 december in het tweede jaar na overlijden.

4. We behandelen je verzoek

We vragen je documenten op te sturen zodat we kunnen controleren of je recht hebt op het tegoed uit GoudenHanddrukSparen.

5. We betalen het goudenhanddruktegoed

Je kunt ervoor kiezen om het tegoed periodiek te laten uitkeren, bijvoorbeeld één keer per maand via Rabo GoudenHanddrukUitkering of via een andere bank. We betalen voor elke uitkering eerst de verplichte belastingen en premies aan de Belastingdienst.

Of je kunt het bedrag in één keer laten uitbetalen, dit heet afkoop. Afkoop is vaak ongunstig. Je betaalt dan in één keer inkomstenbelasting over het gehele tegoed.

Meer over Rabo GoudenHanddrukSparen na overlijden

Meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden na overlijden? Lees de productkenmerken en voorwaarden van Rabo GoudenHanddrukSparen.

phone

Hulp nodig?