Uitkering tegoed Rabo ToekomstSparen na overlijden

Is je partner of familielid overleden en wil je het geld op zijn of haar rekening Rabo ToekomstSparen (lijfrente) laten uitkeren? Hier lees je hoe je dit regelt en wat de voorwaarden zijn.

Stappen om de uitkering Rabo ToekomstSparen aan te vragen

1. Informeer ons over het overlijden

Geef zo snel mogelijk aan ons door dat je partner of een familielid overleden is.

2. Controleer wie recht heeft op de lijfrente

De persoon die volgens de wet erfgenaam is, heeft recht op het opgebouwde bedrag of een deel ervan. Behalve als er iemand anders wordt genoemd in het testament. Vaak is de erfgenaam de partner of het kind van de overleden persoon. Het testament is een document waarin de overleden persoon vertelt wat er er na de dood met zijn of haar bezit moet gebeuren.

3. Laat ons weten hoe je de lijfrente wilt laten uitkeren

Laat ons weten hoe je de lijfrente wilt laten uitbetalen, en over welke personen we het moeten verdelen. Doe dit niet later dan 31 december in het tweede jaar na overlijden.

4. We behandelen je verzoek

We vragen je documenten op te sturen, zodat we kunnen controleren of je recht hebt op de lijfrente.

5. We betalen de lijfrente

Je kunt ervoor kiezen om het tegoed periodiek te laten uitkeren, via bijvoorbeeld Rabo ToekomstUitkering of via een andere bank. Of je kunt het bedrag in één keer laten uitbetalen (afkoop). Afkoop is vaak ongunstig. Je betaalt dan in één keer inkomstenbelasting en soms een boete (maximaal 20%).

Rabo ToekomstUitkering

Wil je gebruikmaken van Rabo ToekomstUitkering voor het periodiek laten uitkeren van het tegoed? Neem dan even contact met ons op. Wij sturen je dan een online vragenlijst die al voor een groot deel is ingevuld.

Meer over Rabo ToekomstSparen na overlijden

Meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden na overlijden? Lees de productkenmerken en voorwaarden van Rabo ToekomstSparen.

phone

Hulp nodig?