Verhuizen

Een verhuizing gaat niet alleen om het in- en uitpakken van dozen. Ook je administratie verhuist mee, net als je verzekeringen. We leggen uit hoe je je bankzaken probleemloos meeneemt naar je nieuwe adres.

Adreswijziging doorgeven

Je geeft je adres het snelst online aan ons door. Je past je nieuwe adres, telefoonnummer en/of e-mailadres aan in de Rabo App of via internetbankieren. Daarbij geef je zelf aan op welke datum de wijziging ingaat.

Zakelijke klantMeer over adreswijziging

Controleer ook je woonverzekeringen

Een verhuizing is meer dan een alleen een nieuw adres. Vergeet daarom niet je verzekeringen te controleren en eventueel aan te passen aan je nieuwe woonsituatie. Verzekeringen van Interpolis pas je gemakkelijk aan via internetbankieren of de Rabo App.

Check je woonverzekeringen

Andere bankzaken regelen bij een verhuizing

Ga je samenwonen, op kamers of juist uit elkaar? Wat de reden van je verhuizing ook is, denk naast het doorgeven van je nieuwe adres ook aan het regelen van andere bankzaken. Wij hebben per situatie voor je op een rijtje gezet waar je aan kunt denken.

SamenwonenUit elkaar gaanStuderenOverlijden

Verhuizen naar het buitenland

Ga je over de grens wonen? Dan verandert er meestal meer dan bij een verhuizing binnen Nederland. We hebben wat aandachtspunten voor je op een rij gezet.

Verhuizen naar het buitenland

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een verhuizing doorgeven voor iemand anders?

Help je iemand met bankzaken, en verhuist die persoon? Dan geef je in specifieke gevallen de verhuizing door namens de ander. Dat kan bijvoorbeeld als je curator bent, of door een levenstestament gemachtigd bent.

Neem contact met ons op om de verhuizing door te geven.

Contact
Past de Rabobank mijn verzekeringen van Interpolis aan?

Nee, verzekeringen van Interpolis pas je zelf gemakkelijk aan in Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App. Heb je bijvoorbeeld de Interpolis Woonhuisverzekering? Geef dan online of in de app het nieuwe adres door dat je wilt verzekeren.

Wij geven wel je nieuwe adres aan Interpolis door. Dit is alleen voor post die Interpolis aan je stuurt.

Check je verzekeringen
Wat moet ik doen als ik twee of meer verhuizingen wil doorgeven?

Staan er komende periode meerdere verhuizingen bij jou op de planning? Bijvoorbeeld omdat je in mei je verkochte huis uit moet, maar nog tot september moet wachten op je nieuwbouwhuis? Je woont dan misschien tijdelijk even ergens anders, voordat je naar je nieuwe huis vertrekt.

Geef dan je adreswijzigingen apart aan ons door. Doe dat een paar dagen vóór je verhuisdatum, of op de dag dat je verhuist. In dit voorbeeld geef je in mei een adreswijziging voor je tijdelijke woning door. In september geef je dan de adreswijziging voor je nieuwbouwhuis door.

Wat moet ik doen als mijn verhuizing niet doorgaat?

Is je nieuwe adres al bij ons verwerkt, maar gaat je verhuizing niet door? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Neem contact met ons op