Verhuizen naar het buitenland

Een verhuizing naar het buitenland brengt veel veranderingen met zich mee, ook voor je bankzaken. Wat er precies voor jou verandert, hangt af van het land waar je gaat wonen en van de producten die je bij ons hebt. We leggen uit waar je rekening mee moet houden.

Direct doorgeven

Je geeft je verhuizing door via onze verhuispagina.

Dienstverlening in het buitenland

Bankieren buiten Nederland brengt steeds meer risico's en hogere kosten met zich mee en het heeft invloed op je producten. Ook moeten we ons houden wetten en regels van het land waar je in woont. Dat maakt het voor ons ingewikkelder om je goed te helpen.

We richten ons op de dienstverlening binnen Nederland. Dat betekent dat we onze dienstverlening aanpassen als je in het buitenland woont. We letten daarbij op 2 zaken: het land waar je in woont en de producten die je bij ons hebt.

Tijdelijke verhuizing naar het buitenland

Soms woon je tijdelijk in het buitenland, bijvoorbeeld voor je werk of studie. In veel gevallen kun je de diensten dan blijven gebruiken. Je kunt ze alleen niet uitbreiden en je mag ook geen nieuwe producten of diensten afsluiten.

Als je tijdelijk (maximaal 3 jaar) in een land buiten de EER woont, hoef je in sommige gevallen je producten tijdens je verblijf niet te beëindigen. Als dit zo is, krijg je na het doorgeven van je verhuismelding een bericht in Rabo Online Bankieren of een e-mail.

Woon je in Australië, de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk? Dan gelden er speciale regels voor toezicht. Het kan zijn dat deze aanvraag voor jou niet geldig is.

Extra informatie over verzekeringen

Een verhuizing naar het buitenland kan van invloed zijn op de dekking van je verzekering. De gevolgen voor de dekking verschillen per verzekering en hangen af van de verzekeringsvoorwaarden en wetgeving. Het is daarom belangrijk om te checken of je verzekering deze dekking nog biedt.

    Biedt je verzekering geen dekking meer volgens de polisvoorwaarden?
    Beëindig dan je verzekering. Dit kan via de Rabo App of internetbankieren. Lukt dit niet, neem dan contact met ons op.
    Biedt je verzekering nog wel dekking volgens de polisvoorwaarden?
    Dan kun je je verzekering houden. Wil je toch iets veranderen? Dit kan via de Rabo App of internetbankieren. Lukt dit niet, neem dan contact met ons op.

Je kunt geen nieuwe verzekering afsluiten in het buitenland
Als je in het buitenland woont, kun je geen nieuwe verzekeringen afsluiten. Je kunt je verzekering ook niet uitbreiden. Een andere auto toevoegen aan je polis is bijvoorbeeld niet mogelijk.

Ben je van plan weer naar Nederland te verhuizen en wil je alvast verzekeringen afsluiten voor een koop- of huurwoning? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Buitenlandtoeslag op je betaalrekening

Sinds 1 september 2022 betaal je meer voor je betaalrekening als je in het buitenland woont. We noemen dat een buitenlandtoeslag. Het kan daarom gunstiger zijn om over te stappen naar een bank in het land waar je woont. Je ontvangt hier bericht over.

Lees meer over de buitenlandtoeslag.

Veelgestelde vragen