Schenken

Belastingvrij schenken

Krijg je een schenking, dan hoef je in een aantal gevallen geen schenkbelasting te betalen. De overheid heeft vastgesteld dat mensen elkaar tot een bepaald bedrag een belastingvrije schenking mogen doen. De regels rondom schenkingen kunnen ieder jaar veranderen. Hou de website van de Belastingdienst in de gaten voor de actuele schenkingsregels.

Ga naar Belastingdienst.nl

Familie in park

Schenken aan kinderen

Als je je kinderen wilt helpen om hun dromen waar te maken, kan een schenking hen een steuntje in de rug geven. Bijvoorbeeld bij het kopen van een eerste huis. Je mag jaarlijks belastingvrij een schenking doen. Ook kan je eenmalig een hoger bedrag belastingvrij schenken. Dit is wel aan bepaalde voorwaarden verbonden.

Lees meer over schenken aan kinderen

Rabo GeneratieSparenPlus

Met Rabo GeneratieSparenPlus kan je nu al een deel van je vermogen schenken aan je kind. Je kinderen kunnen alleen geld opnemen na jouw toestemming, ook wanneer ze 18 jaar of ouder zijn. Je kunt daarbij gebruik maken van fiscale schenkingsvrijstellingen. Hiermee voorkom je dat je kinderen later erfbelasting moeten betalen over deze bedragen.

Lees meer over Rabo GeneratieSparenPlus

Sparen of beleggen

Het bedrag dat je wilt schenken, kun je storten op een spaarrekening of beleggen. Je hebt hiervoor verschillende mogelijkheden bij de Rabobank. Maak een afspraak met een van onze adviseurs en bekijk samen de mogelijkheden.

Vergelijk sparen en beleggen