Met een deposito geef je jouw geld voor langere tijd in bewaring bij ons. Omdat je geld vastzit in dit spaardeposito, krijg je meestal een hogere spaarrente dan bij een normale spaarrekening. De looptijd kies je zelf en dit bepaalt de vaste rente die je krijgt. Zo kan deze vorm van sparen helpen bij een financieel gezond leven in de toekomst.

Leg eenmalig minimaal € 10.000 inOntvang een vaste rente tot 0,50% (rentewijzigingen voorbehouden)Geld opnemen is tussentijds niet mogelijk
Neem contact met ons op
Man en vrouw genieten van deposito

De belangrijkste kenmerken van Rabo Deposito sparen

Vaste rente

De rente op je deposito staat vast. Zo heb je geen last van een dalende rente en weet je waar je aan toe bent. Stijgt de rente, dan profiteer je hier niet van.

Bepaal zelf de looptijd

Je kunt kiezen voor een looptijd van 6 tot en met 20 jaar. Ga voor jezelf wel even na: kan ik het geld de hele looptijd missen.

Depositogarantiestelsel

Door het depositogarantiestelsel is je spaargeld bij de Rabobank van € 0 tot en met € 100.000 gedekt. Dit geldt per bank en per rekeninghouder.

Rente van dit spaardeposito

Bij dit spaar deposito hangt de hoogte van je rente af van de looptijd die je kiest. Op dit moment kun je bij het openen kiezen uit een looptijd van 6 tot en met 20 jaar.

Looptijd*Rentetarief bij inleg van min. € 10.000 (tot en met € 1 miljoen)
6 jaar0,01%
7 jaar0,01%
8 jaar0,05%
9 jaar0,05%
10 jaar0,05%
11 jaar0,10%
12 jaar0,15%
13 jaar0,25%
14 jaar0,30%
15 jaar0,40%
16 jaar0,40%
17 jaar0,45%
18 jaar0,45%
19 jaar0,50%
20 jaar0,50%

* Kies je voor een looptijd die ligt tussen de vermelde looptijden? Dan ontvang je de laagste rente die geldt voor de dichtstbijzijnde kortere en langere looptijd.

Je kunt zelf kiezen of je de rente per maand, drie maanden, jaar of aan het einde van de looptijd ontvangt. Je kunt dit eenmalig laten weten bij het openen van dit deposito.

Rentewijzigingen voorbehouden. Deze rentetarieven gelden vanaf 1 juli 2020.

Wat gebeurt er na mijn looptijd?

Je geld staat vast tot de afgesproken datum. Op het moment dat je deposito vrijkomt, boeken wij het geld over naar de opgegeven tegenrekening. Wil je het geld toch langer in het spaardeposito vastleggen? Laat het ons dan uiterlijk één dag voor de einddatum weten, dan maken we dit in orde.

Kosten van dit deposito

Voor het Rabo Deposito zelf betaal je geen kosten. Je hebt voor het openen van dit deposito wel een betaalpakket van de Rabobank nodig. Aan het betaalpakket zijn kosten verbonden.

Belasting

De Belastingdienst beschouwt het bedrag in een Rabo Deposito als een vermogen in box 3. Je kunt te maken krijgen met belasting over je vermogen.

Voorwaarden van Rabo Deposito

Aan Rabo Deposito zijn een aantal voorwaarden verbonden. Lees deze op voorhand goed door zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Lees de productkenmerken en voorwaarden van Rabo Deposito (PDF)

Klaar om te starten met Rabo Deposito?

Neem contact met ons op

Nog geen klant? Meer over klant worden.