18 jaar check - Wat moet je regelen?

Gefeliciteerd! Je bent nu officieel volwassen. Een bijzondere leeftijd die veranderingen met zich meebrengt. Op deze pagina zetten we het voor je op een rij.

Kind 18 jaar worden

Identificeer je via je mobiel

Op je 18e verjaardag kun je jezelf snel en eenvoudig identificeren. Gewoon in de Rabo App. Op je verjaardag krijg je een melding in je overzicht. Klik er op en doorloop de stappen. Heb je de app nog niet? Download deze dan direct! Tip! Houd je geldige identiteitsbewijs bij de hand.

Apple App Store badge
Google Play Store badge

Bankzaken regelen als je 18 wordt

Als je 18 wordt, veranderen er ook wat bankzaken. Naast dat je je moet identificeren, wordt je Rabo JongerenRekening automatisch door ons omgezet. Lees hieronder meer.

Verzekeringen en toeslagen regelen als je 18 wordt

Wat is je woonsituatie als je 18 wordt?

Wat je moet regelen is ook afhankelijk van je woonsituatie.

Studeer je?

Gaan studeren is een mooie stap. Zorg nu dat je je zaken goed op orde hebt, dan begin je straks zorgeloos aan je studie.

Werk je?

Als je wilt studeren of uit huis wilt gaan, kan het nodig zijn extra geld te verdienen om de kosten te dekken. Dit kan bijvoorbeeld door een (bij)baan te nemen of door een eigen bedrijf te starten.

Ga je reizen?

Wil je een mooie reis maken voor je begint met studeren of werken? Zorg dan dat je goed voorbereid bent.

Jonge man koopt kleding

De Rabo App.

Er gaan best wat dingen veranderen als je 18 wordt. Wil je weten hoeveel geld je per maand uitgeeft aan boodschappen, uiteten gaan of kleding? Met de functie 'waar gaat mijn geld naartoe?' in de Rabo App krijg je antwoord op deze vraag. Krijg meer inzicht in je inkomsten en uitgaven.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer