Ik word 18

18 jaar check - Wat moet je regelen?

Gefeliciteerd! Je bent nu officieel volwassen. Een bijzondere leeftijd die veranderingen met zich meebrengt. Op deze pagina zetten we het voor je op een rij.

Vrouw identificeert zich via mobiel

Identificeer je via je mobiel

Als je dit nog niet hebt gedaan, dan zie je vanaf de dag dat je 18 wordt een verzoek in de Rabo App om je te identificeren. Dit heb je binnen enkele minuten voor elkaar. Als bank zijn we verplicht je identiteit te controleren en vragen je dit te doen binnen een maand nadat je 18 bent geworden. Heb je de app nog niet? Download deze dan direct!

Apple App Store badge
Google Play Store badge

Bankzaken regelen als je 18 wordt

Als je 18 wordt, veranderen er ook wat bankzaken. Naast dat je je moet identificeren, wordt je Rabo JongerenRekening automatisch door ons omgezet. Lees hieronder meer.

Verzekeringen en toeslagen regelen als je 18 wordt

Wat is je woonsituatie als je 18 wordt?

Wat je moet regelen is ook afhankelijk van je woonsituatie.

Studeer je?

Gaan studeren is een mooie stap. Zorg nu dat je je zaken goed op orde hebt, dan begin je straks zorgeloos aan je studie.

Werk je?

Als je wilt studeren of uit huis wilt gaan, kan het nodig zijn extra geld te verdienen om de kosten te dekken. Dit kan bijvoorbeeld door een (bij)baan te nemen of door een eigen bedrijf te starten.

Ga je reizen?

Wil je een mooie reis maken voor je begint met studeren of werken? Zorg dan dat je goed voorbereid bent.

Jonge man koopt kleding

De Rabo App.

Er gaan best wat dingen veranderen als je 18 wordt. Wil je weten hoeveel geld je per maand uitgeeft aan boodschappen, uiteten gaan of kleding? Met de functie 'waar gaat mijn geld naartoe?' in de Rabo App krijg je antwoord op deze vraag. Krijg meer inzicht in je inkomsten en uitgaven.