Jong stel loopt met rugzak op een treinstation

Wat als mijn bagage gestolen of beschadigd is?

Schade of diefstal is altijd vervelend. Ook op vakantie zijn je spullen lang niet altijd helemaal veilig. Maar hoe zit dat met de verzekering van je waardevolle bezittingen als je op reis bent?

Jongen ligt in tent met waardevolle spullen om hem heen

Gestolen spullen

Hoewel je er vaak voor bent gewaarschuwd, gaat het toch mis: een zakkenroller pikt je nieuwe smartphone in de drukte. Op het politiebureau doe je aangifte van diefstal. De schade melden kan gelukkig online. Beroofd worden is natuurlijk nooit fijn. Op reis is het extra vervelend als je zonder je telefoon of portemonnee komt te zitten. Met de aanvullende dekking ‘Bagage’ die je bijsluit op de doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor beschadiging, verlies en diefstal van je spullen tijdens je reis. Hoeveel je precies vergoed krijgt, vind je op je polisblad en in de polisvoorwaarden. Is er iets gestolen? Vergeet nooit om aangifte te doen bij de lokale politie. Ook als je in Nederland op vakantie bent.

Mijn bagage is kwijt of beschadigd

Het is de grootste angst van veel reizigers: een koffer die niet aankomt. Na een lange reis wil je meteen lekker douchen en schone kleding aantrekken. Dan is het niet fijn als je kleren nog op Schiphol staan terwijl jij al in Spanje bent. Met de aanvullende dekking 'Bagage' binnen de doorlopende reisverzekering zijn de kosten voor verloren, gestolen of beschadigde bagage verzekerd. Ook beschadiging, verlies en diefstal van bijvoorbeeld je telefoon, camera, zonnebril, paspoort en (elektrische) fiets zijn verzekerd met deze dekking. Diefstal van geld uit een motorrijtuig is niet meeverzekerd. En voor schade aan of diefstal van je mobiele telefoon, laptop en tablet geldt een eigen risico van € 50. Je sluit de doorlopende reisverzekering eenvoudig online af. Je kunt de aanvullende dekking ‘Bagage’ meteen meeverzekeren door de dekking aan te vinken.

Vader en zoon staan met schade aan de auto in een garage

Schade aan je auto

Met de auto op vakantie? Niets is vervelender dan pech onderweg. Check eens de dekking 'Pechhulp en vervangend vervoer'. Het is een aanvullende dekking op de doorlopende reisverzekering van Interpolis. De dekking is makkelijk toe te voegen via de Rabo App.

Koffer

Nu een jaar lang 15% korting op de doorlopende reisverzekering

Met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd tijdens vakanties en weekendjes weg. Sluit je nu een doorlopende reisverzekering af, dan ontvang je een jaar lang 15% korting op je premie. Deze actie loopt tot en met 30 september 2023. Meer weten? Bekijk de actievoorwaarden.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Als je ons belt met de app, weten we gelijk wie je bent en kunnen we je veilig en snel helpen. Klik hier en bel ons met de app

Of kies hier het gewenste nummer