Schade of diefstal is altijd vervelend. Van Vrijthof tot Vrijheidsbeeld: ook op vakantie zijn je spullen lang niet altijd helemaal veilig. Maar hoe zit dat met de verzekering van je waardevolle bezittingen als je op reis bent?

stel op vakantie bekijkt ipad

Gestolen spullen

Hoewel je er vaak voor bent gewaarschuwd, gaat het toch mis: een zakkenroller pikt je nieuwe smartphone in de drukte. Op het politiebureau doe je aangifte van diefstal. De schade melden kan gelukkig online. Beroofd worden is natuurlijk nooit fijn. Op reis is het extra vervelend als je zonder je telefoon of portemonnee komt te zitten. Met de aanvullende dekking ‘Bagage’ die je bijsluit op de doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor beschadiging, verlies en diefstal van je spullen tijdens je reis. Hoeveel je precies vergoed krijgt, vind je op je polisblad en in de polisvoorwaarden. Is er iets gestolen? Vergeet nooit om aangifte te doen bij de lokale politie!

Bekijk de voordelen van de doorlopende reisverzekering

Mijn bagage is kwijt of beschadigd

Het is de grootste angst van veel reizigers: een koffer die niet aankomt. Na een lange reis wil je meteen lekker douchen en schone kleding aantrekken. Dan is het niet fijn als je kleren nog op Schiphol staan terwijl jij wel in Spanje bent. Met de aanvullende dekking 'Bagage' binnen de doorlopende reisverzekering zijn de kosten voor verloren, gestolen of beschadigde bagage verzekerd. Ook beschadiging, verlies en diefstal van bijvoorbeeld je telefoon, camera, zonnebril, paspoort en (elektrische) fiets zijn verzekerd met deze dekking. Diefstal van geld uit een motorrijtuig is niet meeverzekerd. En voor schade aan of diefstal van je mobiele telefoon, laptop en tablet geldt een eigen risico van € 50. Je sluit de doorlopende reisverzekering eenvoudig online af. Je kunt de aanvullende dekking ‘Bagage’ meteen meeverzekeren door de dekking aan te vinken.

autoschade op reis

Schade aan je auto

Lekker met de auto op vakantie? Goed nieuws: als je binnen de EU blijft, hoef je geen extra verzekering af te sluiten. Als je de dekking Volledig Casco hebt, is schade aan je auto is namelijk met een gewone autoverzekering gedekt in de meeste landen. Op je groene kaart zie je precies welke landen dit zijn. Ook met Beperkt Casco is bijvoorbeeld hagelschade gewoon gedekt. Voor voertuighulp, bijvoorbeeld als je pech hebt, heb je altijd een aanvullende dekking 'Voertuighulp op reis' binnen de doorlopende reisverzekering nodig.

Bekijk Voertuighulp op reis