Moeder en dochter pakken koffer in voor de vakantie

Waarom zou ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Vakantie is hopelijk een periode van tot rust komen. Of het nou op Lowlands is of tijdens een hiketocht in de Schotse Highlands. Goed verzekerd zijn, geeft net een beetje meer rust. En een verzekering afsluiten is zo gepiept.

Helemaal klaar voor vakantie?

Bagage? Check. Paspoort? Check. Tickets? Check. Je denkt helemaal klaar te zijn voor de vakantie naar Nepal. Een mooie trektocht maken door de Himalaya. Tijdens het inchecken op Schiphol schiet je opeens te binnen: “ik ben helemaal niet verzekerd!”. Niet echt een fijn idee in een vreemd, ver land. Maar nu je al bijna in het vliegtuig stapt, is het vast niet meer te regelen. Denk je. Met je smartphone zoek je snel of een reisverzekering afsluiten nog kan. Gelukkig kun je de doorlopende reisverzekering tot vijf minuten voor vertrek nog afsluiten. Dat vliegt toch een stuk fijner.

Zorgkosten op reis

Waarom zou ik een doorlopende reisverzekering nemen?

In de zomer zonnen in Spanje, wintersporten in Oostenrijk, een citytrip naar Keulen of een weekend met vrienden naar Texel. Je gaat vaker op reis dan je denkt. Of het nu een lange reis is of een festival, met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering ga je goed voorbereid op pad. Fijn voor wie regelmatig van huis is.

Bekijk alle voordelen van de doorlopende reisverzekering

Of toch kortlopend?

Tickets regelen, hotels boeken en de route uitstippelen. Op vakantie gaan heeft nogal wat voeten in de aarde. Met een kortlopende reisverzekering moet je voor elke trip ook nog eens een nieuwe verzekering afsluiten. Niet echt ideaal als je naast grote vakanties ook wel eens een weekendje op pad gaat, bijvoorbeeld voor een festival. Ben je niet zo’n vakantieganger en blijft het voor jou bij een weekendje weg? Dan is een kortlopende reisverzekering wel het overwegen waard.

Bekijk de kortlopende reisverzekering

Wintersport en extreme sporten

Wat kost dat?

Wat jij elke maand kwijt bent aan je doorlopende reisverzekering hangt helemaal af van hoe uitgebreid je jezelf verzekert. De basisverzekering kost je een paar euro per maand. Voor aanvullende dekkingen betaal je een beetje extra. Je betaalt maandelijks de premie, dus ook als je niet op reis gaat.

Bereken je premie

Hoelang duurt het afsluiten?

Bij vakantie wil je alleen aan leuke dingen denken. Daarom hebben we het afsluiten van een doorlopende reisverzekering lekker simpel gemaakt. Binnen een paar minuten ben jij echt helemaal klaar voor je reis. Want hoewel we het niet hopen, er kan altijd iets gebeuren. Met de doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor onverwachte kosten tijdens je reis.

Alles in de app

Als Rabobankklant ken je het gemak van de Rabo Bankieren App. Hier vind je naast al je bankzaken ook je verzekeringen. Lekker makkelijk, alles in één app. Snel een aanvullende verzekering afsluiten of je dekking aanpassen voor een wintersport- of duikvakantie? Ook dat doe je eenvoudig via de app.

Lees meer over de aanvullende wintersportdekking

Benieuwd wat de doorlopende reisverzekering kost?

Bereken je premie