Lachende kinderen in een skilift

Wintersportverzekering

Wintersport: voor velen één van de hoogtepunten van het jaar. Maar ook tijdens je wintersportvakantie kan er iets gebeuren waardoor je voor onverwachte kosten komt te staan. Dan is het fijn als je verzekerd bent, bijvoorbeeld met de wintersportdekking op je doorlopende reisverzekering.

Met de wintersportdekking ben je verzekerd voor:

Hulpverlening tijdens wintersport Skipassen, skilessen en ski- en snowboardhuur als je door ziekte of een ongeluk niet meer kunt wintersporten Kosten voor opsporing en redding

De wintersportverzekering is geen losse verzekering, maar een aanvullende dekking op je doorlopende reisverzekering.

De basiszorgverzekering dekt niet alle medische kosten op wintersport

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker op wintersport. De basiszorgverzekering vergoedt spoedeisende zorg in het buitenland enkel tot 100% van het Nederlandse tarief. In veel populaire wintersportlanden, zoals Oostenrijk en Zwitserland, is de zorg duurder dan in Nederland. Dit betekent dat je het verschil in kosten zelf moet bijbetalen. Verzeker je hiervoor met de geneeskundige kosten dekking op de doorlopende reisverzekering.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering voor je wintersport?

Bij het afsluiten van een reisverzekering voor wintersport kom je voor de keuze te staan: wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Een kortlopende reisverzekering kun je afsluiten met je reisgenoten. Je verzekert dan enkel je wintersportvakantie. Ga je naast je wintersportvakantie ook nog op zomervakantie en wellicht nog een weekendje weg? Dan is de doorlopende reisverzekering vaak voordeliger.

Wintersport verzekeren: Europa of wereld

De meeste Nederlanders kiezen voor een Europese wintersportbestemming, maar wist je dat veel landen buiten Europa ook geschikt zijn voor wintersport? Bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Japan en zelfs Australië? Zoek je de witte bergtoppen verder van huis, vergeet dan niet om je reisverzekering op werelddekking te zetten.

Tips om diefstal te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Verklein de kans dat je skispullen worden gestolen met onderstaande tips:

Gebruik je de ski's even niet? Berg ze goed op of zet ze vast met een skislot. ...of verwissel een ski met die van een reisgenoot, zodat de ski's geen paar vormen. Worden je ski's toch gestolen? Doe dan altijd aangifte.

Wil jij verzekerd op de lange latten staan?

Je sluit je reisverzekering eenvoudig online af. De wintersportdekking kun je direct meeverzekeren door de dekking aan te vinken.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Als je ons belt met de app, weten we gelijk wie je bent en kunnen we je veilig en snel helpen. Klik hier en bel ons met de app

Of kies hier het gewenste nummer