De wintersportvakantie: voor velen één van de hoogtepunten van het jaar. Sneeuw onder je voeten, witte bergtoppen om je heen en de ongekende gezelligheid van de après-ski. Met een wintersportverzekering kun je hier onbezorgd van genieten. Je verzekert jezelf namelijk voor:

hulpverlening tijdens wintersportskipassen, skilessen en ski- en snowboardhuur als je door ziekte of een ongeluk niet meer kunt wintersportenkosten voor opsporing en redding

De wintersportverzekering is geen losse verzekering, maar een aanvullende dekking op je doorlopende reisverzekering.

Bereken je premie

Zet je aanvullende dekkingen aan

Wintersportverzekering

Dit is verzekerd met de wintersportverzekering

Met een wintersportverzekering ben je verzekerd voor extra kosten tijdens je wintersport, bijvoorbeeld als je door een ongeluk niet meer kunt wintersporten. Je ski's, snowboard en andere wintersportuitrusting kun je apart meeverzekeren met de aanvullende dekking bagage. Hieronder zie je welke kosten door welke (aanvullende) verzekering worden gedekt: 

 

Dit is verzekerdDoorlopende
reisverzekering
Kortlopende
reisverzekering
24/7 noodhulp via de Interpolis alarmcentraleCheckmarkCheckmark
Onverwachte kosten (bijvoorbeeld extra kosten voor de terugreis na een ongeluk of ziekte)CheckmarkCheckmark
Extra kosten voor de terugreis door een natuurramp, zoals een lawineCheckmarkCheckmark
Hulpverlening en vergoeding voor skipassen, gehuurd skimateriaal en skilessen als je door een ongeval of ziekte niet meer kunt wintersportenMet de aanvullende dekking Winter- en onderwatersportMet de aanvullende dekking Sportrisico
Extra gemaakte reiskosten vanwege een redding met een 'banaan', gipsvlucht of helikoptervlucht vanaf de piste (of off-piste onder begeleiding)Met de aanvullende dekkingen Winter- en onderwatersport en Geneeskundige kostenMet de aanvullende dekking Sportrisico
Diefstal van je skipas, (gehuurde) ski's of snowboardMet de aanvullende dekking BagageMet de aanvullende dekking Sportrisico

Dit is niet verzekerd voor je wintersport

Soms heb je wel schade, maar ben je niet verzekerd. Het is fijn als je dat vooraf weet. Je bent niet verzekerd bij:

schade door opzet of overmatig gebruik van alcohol of drugs schade door extreme vormen van wintersport zoals bobsleeën, downhill mountainbiken, skeleton en heliskiën, schade doordat je buiten de gemarkeerde pistes gaat skien zonder skileraar of gids.

Precies weten wat je wel en niet verzekert met de Interpolis doorlopende reisverzekering? Ga voor een compleet overzicht naar ‘wel verzekerd’ en ‘niet verzekerd’ in de voorwaarden.

De basiszorgverzekering dekt niet alle medische kosten op wintersport

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker op wintersport. De basiszorgverzekering vergoedt spoedeisende zorg in het buitenland enkel tot 100% van het Nederlandse tarief. In veel populaire wintersportlanden, zoals Oostenrijk en Zwitserland, is de zorg duurder dan in Nederland. Dit betekent dat je het verschil in kosten zelf moet bijbetalen. Verzeker je hiervoor met de geneeskundige kosten dekking op de doorlopende reisverzekering.

Lees meer over de geneeskundige kosten dekking

Wintersport verzekeren: Europa of wereld

De meeste Nederlanders kiezen voor een Europese wintersportbestemming, maar wist je dat veel landen buiten Europa ook geschikt zijn voor wintersport? Bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Japan en zelfs Australië? Zoek je de witte bergtoppen verder van huis, vergeet dan niet om je reisverzekering op werelddekking te zetten.

Lees meer over de Europa- of werelddekking

Doorlopende of kortlopende reisverzekering voor je wintersport?

Bij het afsluiten van een reisverzekering voor wintersport kom je voor de keuze te staan: wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Een kortlopende reisverzekering kun je afsluiten met je reisgenoten. Je verzekert dan enkel je wintersportvakantie. Ga je naast je wintersportvakantie ook nog op zomervakantie en wellicht nog een weekendje weg? Dan is de doorlopende reisverzekering vaak voordeliger.

Doorlopende reisverzekering

meest voordelige optie als je vaker op vakantie gaat profiteer van pakketkorting met de Alles in één Polis uit te breiden met de annuleringsverzekering verzeker je wintersport met de aanvullende dekking winter- en onderwatersport
Lees meer

Kortlopende reisverzekering

loopt automatisch af na je vakantie ook voor (vrienden)groepen je betaalt premie per vakantiedag (én afsluitkosten per verzekering) verzeker je wintersport met de aanvullende dekking sportrisico
Lees meer

Tips om diefstal te voorkomen

Gebruik je de ski's even niet? Berg ze goed op of zet ze vast met een skislot....of verwissel een ski met die van een reisgenoot, zodat de ski's geen paar vormen.Worden je ski's toch gestolen? Doe dan altijd aangifte.
Voorwaarden

Voorwaarden Doorlopende reisverzekering (PDF) Voorwaarden Bagage (PDF) Voorwaarden Medische kosten (PDF) Voorwaarden Voertuighulp op reis (PDF) Voorwaarden Doorlopende annulering (PDF) Dienstverlening schade- en zorgverzekeringen (PDF)

Wil jij goed verzekerd op de lange latten staan?

Je sluit je reisverzekering eenvoudig online af. De wintersportdekking kun je direct meeverzekeren door de dekking aan te vinken.

Bereken je premie

Al een reisverzekering? Log in en zet wintersportdekking aan