Bankhelpdeskfraude

Word je gebeld door zogenaamd een medewerker van Rabobank die zegt dat je geld niet veilig is? En die je wil helpen om je geld veilig te stellen? Of je wil helpen door op afstand op je computer mee te kijken? Hang direct op! Dit is bankhelpdeskfraude.

Criminelen doen alsof ze bij Rabobank werken

Criminelen gebruiken het telefoonnummer van Rabobank en de naam van onze medewerkers om jouw geld te stelen. Trap hier niet in! Rabobank zal ook nooit ongevraagd bij je thuis langskomen om je betaalpas op te komen halen.

Wij zullen je nóóit vragen om:

je betaalpas op te sturen of mee te geven je beveiligingscodes door te geven geld over te maken via een link in een e-mail of sms in te loggen in Rabo Online Bankieren een kleurcode te scannen die je van iemand anders hebt ontvangen software te downloaden zodat we op afstand je computer kunnen overnemen Voorbeelden van software om je computer over te nemen zijn Teamviewer, LogMeIn en Anydesk.

Hoe herken je bankhelpdeskfraude?

In de video leggen we uit hoe je bankhelpdeskfraude kunt herkennen. Met onze tips weet je hoe je deze vorm van fraude herkent en voorkomt. Bekijk de video hiernaast of met ondertiteling op YouTube.

Misbruik melden

Ben je slachtoffer van bankhelpdeskfraude? Meld dit dan.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer