Bankpas activeren

Hoe activeer ik mijn zakelijke bankpas? Lees hier hoe je in 3 eenvoudige stappen je Rabo WereldPas kunt activeren.

Activeren door een wettelijk vertegenwoordiger van jouw organisatie

Beschik je niet over de mogelijkheid om zelf je eigen zakelijke bankpas te activeren dan kan de wettelijke vertegenwoordiger van je bedrijf dit ook voor je doen. De wettelijk vertegenwoordiger heeft hiervoor toegang nodig tot Rabo Internetbankieren (Professional) met zijn eigen bankpas en kan de betreffende pas selecteren voor activatie. De te activeren bankpas met bijbehorende pincode blijft altijd persoonlijk en dien je dus nooit te overhandigen aan anderen voor activatie.

Activeer voor pashouder
Activeren via de Rabobank

Is online activeren van je bankpas niet mogelijk? Dan kun je deze ook persoonlijk laten activeren via de Rabobank. Het is vanwege veiligheidsredenen van belang dat je geïdentificeerd kan worden.

For English please click here

Bankpas activeren

De nieuwe bankpas die je per post hebt ontvangen is vanwege veiligheidsredenen niet direct te gebruiken. Je activeert deze zelf. Beschik je niet over de mogelijkheid om zelf te activeren, dan kun je de bankpas ook laten activeren door een wettelijk vertegenwoordiger van je organisatie. Je kunt hiervoor ook terecht bij je bank.

Rabo Wereldpas activeren

Rabo Wereldpas activeren

Activeer je bankpas

Stap 1: Inloggen

Log via onderstaande button in met je nieuwe bankpas en de Rabo Scanner.

Stap 2: Activatiecode opvragen

Klik op de button om een activatiecode op te vragen. De code wordt via sms gestuurd naar het mobiele telefoonnummer dat is opgegeven bij het aanvragen van de pas. Je activatiecode is een beveiligingscode. Houd de code geheim en geef deze niet aan een ander. Een medewerker van de Rabobank zal je nooit vragen naar je activatiecode.

Stap 3: Pas klaar voor gebruik

Vul de code in die je ontvangen hebt. De pas is na activatie direct klaar voor gebruik.

Veiligheid

Mogelijk heb je je nieuwe pas en pincode op dezelfde dag ontvangen. Dit levert geen onveilige situaties op, omdat de pas eerst moet worden geactiveerd. Activeren gebeurt met een code die je ontvangt op het mobiele telefoonnummer dat je bij de aanvraag hebt opgegeven. Zonder deze code kan de pas niet worden geactiveerd.

Activeer je bankpas

Zelf regelen & Contact