Verkoper showt klant tv-schermen

Retail Update: alle trends in de detailhandel

De retailsector is continu in beweging door veranderingen in consumentengedrag, concurrentie en technologie. De retailsector moet hier actief op inspelen door te werken aan een onderscheidende en relevante formule. Ontwikkelen en innoveren is de enige manier voor retailers de interesse van de klant vast te houden. Met de Retail Update blijf je elke maand op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen in de sector.

Vijf thema’s

In de Retail Update belicht onze sectorspecialist relevante ontwikkelingen binnen vijf thema’s die bepalend zijn voor de toekomst van de detailhandel:

fusion zorgt voor grenzeloze retailverticale integratie en smart dataomnichannel en technologiesamenwerkingmarkt- en concurrentiepositie

Verder is er aandacht voor de toegevoegde waarde van personeel en locaties. Ook belichten we kerncijfers over het consumentenvertrouwen, marktontwikkelingen en vooruitzichten.

Lees de Rabobank Retail Update, mei 2020 (PDF)

Eerdere Retail Updates

Retail Update - april 2020 (PDF) Retail Update - maart 2020 (PDF) Retail Update - februari 2020 (PDF) Retail Update - januari 2020 (PDF) Retail Update - december 2019 (PDF) Retail Update - november 2019 (PDF) Retail Update - oktober 2019 (PDF) Retail Update - september 2019 (PDF) Retail Update - augustus 2019 (PDF)