Vastgoed

Uitgelicht: duurzame zorg

Waar liggen kansen voor een duurzame zorgsector? Krijg inzicht in duurzame initiatieven voor zorginstellingen.

Lees de ZorgScoop

Rabo Studenten Vastgoed Hackathon

Heb jij het idee voor een nieuw circulaire verdienmodel voor de vastgoedmarkt? Schrijf je in voor de Rabo Studenten Vastgoed Hackathon

Lees meer

Vastgoedupdate augustus 2018

Na een sterk eerste halfjaar van 2018 zien we een stijgende lijn in het beleggingsvolume. Zijn we weer onderweg naar een recordjaar?

Lees de update

Vastgoeddeelmarkten in ontwikkeling

Ondanks de hoogconjunctuur, profiteren niet alle locaties van de stuwende kracht achter de economie. Wat betekent dit voor ondernemers?

Krijg inzicht

Cijfers en trends voor uw branche

Wat zijn de economische vooruitzichten voor uw branche? Waar liggen kansen? En welke ontwikkelingen zijn er op bijvoorbeeld het gebied van wet- en regelgeving? In welk deel van de vastgoedsector u ook actief bent, wij praten u bij. Ga naar uw branche en bekijk recente cijfers en trends.

Architectenbureaus

Makelaars

Projectontwikkelaars

Vastgoedbeleggers

Woningcorporaties

Trends en ontwikkelingen

Vastgoed

Door de aantrekkende economie en de lage rente is er veel dynamiek in de vastgoedmarkt. Er wordt meer vastgoed verhuurd en er is veel bereidheid onder beleggers om te investeren in vastgoed. Met uitzondering van (huur)woningen zien we in veel sectoren nog veel leegstand. Prijsherstel doet zich vooral voor in het beste deel van de markt, waar prijzen worden gerealiseerd die hoger liggen dan voor de crisis. Het is twijfelachtig of deze prijzen stand houden bij een stijging van de rente of afzwakking van de conjunctuur. 

  • Focus op de bestaande vastgoedvoorraad door transformatie van functies.
  • Toename van de investeringen in verduurzaming van gebouwen en het verlagen van het energiegebruik.
  • Verschuiving van langlopende naar kortlopende huurcontracten leidt tot minder inkomenszekerheid bij beleggers.

Rabo Real Estate Finance

De Rabobank financiert vastgoedondernemers en -projecten, groot en klein, in heel Nederland. Als partner faciliteert Rabo Real Estate Finance u bij het ondernemen in toekomstbestendig vastgoed en bij het behalen van een gezond rendement. We staan klaar om uw vastgoedambities te helpen waarmaken.

Sectorspecialisten vastgoed

Onze sectorspecialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw sector. Ze helpen u met uitgebreide kennis over bijvoorbeeld uw branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Contact

Rabobank