Ondernemer is in gesprek met accountmanager

Zo helpt een accountmanager je met succes financiering aan te vragen

Ben je van plan een financiering bij de bank aan te vragen voor jouw investering? Betrek er dan al in een vroeg stadium een accountmanager bij. Hij of zij staat voor je klaar en helpt je graag om die financiering te verzilveren. Zoals Ricardo Blok, die ondernemers op vier manieren begeleidt om een ‘ja’ van de bank te krijgen.

Ricardo Blok

Ricardo Blok - Accountmanager Rabobank

“Een accountmanager kan meer voor je betekenen dan je denkt. Natuurlijk heb je zelf al voorwerk gedaan: je weet waarin je wilt investeren en wat het je gaat opleveren. Is het zover, schakel dan zo snel mogelijk een accountmanager in. Wij helpen jou om je aanvraag zo strak mogelijk te krijgen, zodat jij een compleet financieringsplan kan opstellen waar de bank niets anders dan volmondig ‘ja’ op kan zeggen.”

Klaar voor de start. Je bedrijf is geregistreerd bij de KvK

Vier manieren waarop je bij een financieringsaanvraag kunt profiteren van jouw accountmanager

Samen staan we stil bij jouw financiële gezondheid

“De bank wil natuurlijk vooral investeringsplannen financieren van bedrijven die laten zien dat ze de kosten aankunnen die hierbij komen kijken. Een accountmanager bereidt jou als ondernemer daarop voor. We laten je zien hoe je de gezondheid van je bedrijf kunt verbeteren voordat je de aanvraag indient. Door even wat minder geld aan jezelf uit te keren en daarmee je buffer te versterken, bijvoorbeeld.”

We helpen je beoordelen of jouw plannen zijn opgewassen tegen de toekomst

“Een van de belangrijkste rollen van een accountmanager is meedenken en het stellen van kritische vragen. In hoeverre zijn je plannen toekomstbestendig? Welke maatregelen ga je treffen voor onverwachte situaties? Heb je al verschillende toekomstscenario’s uitgewerkt? Als de bank ziet dat je verder denkt dan de eerste euro die je ziet, is financiering weer een stapje dichterbij.”

We bieden inzicht in wat er gebeurt als jouw omzet groeit

“Groeien is fijn, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Groeien betekent vaak meer voorraad en meer debiteuren. Dat kan betekenen dat je liquiditeit in de knel komt. Door in kaart te brengen welke impact de investering heeft op de liquiditeit van jouw bedrijf, kun je alvast maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf niet onder druk komt te staan. Daar helpen we ondernemers graag bij.”

We verbinden je aan ondernemers die jouw plannen versterken

“Accountmanagers hebben een groot netwerk van ondernemers in de regio. We houden van verbinden. Door verschillende ondernemers aan elkaar te koppelen ontstaan vaak de mooiste dingen. Wanneer we zien dat een ondernemer met een bepaalde uitdaging worstelt, dan kennen we negen van de tien keer wel een andere ondernemer die door hetzelfde heen is gegaan.”

“We organiseren bijvoorbeeld ook de Rabo Minimasters, waarbij ondernemers een stoomcursus financiën, innovatie, social media en leiderschap krijgen. Daar leren ondernemers ook veel van elkáár. Bijvoorbeeld over HR en bedrijfsvoering.”

phone

Hulp nodig?