BNR Doorpakkers

Podcast #6: Mooie Boules

In BNR Doorpakkers gaat verslaggever Connor Clerx langs bij een ondernemer die het nét even anders doet. Dit keer Mooie Boules. Hoe kan het dat het oubollige spelletje Jeu des Boules het zo goed doet dat er dit jaar elke twee maanden een nieuwe zaak wordt geopend?

Rogier van Genugten

Oprichter Rogier van Genugten is serie-ondernemer en deed eigenlijk van alles tegelijk, maar scoort nu met een oubollig recept in een nieuw jasje: Mooie Boules. Het idee is uitgegroeid van een kleinschalig feestje op het Museumplein tot eigen locaties in Amsterdam, Rotterdam en Delft.

Bijzonder concept

Het concept is eigenlijk heel makkelijk: Jeu des Boulen en een biertje drinken. Mensen omarmen het én het blijkt geen rage, want de bezoekersaantallen zijn al 1,5 jaar stabiel en het bedrijf blijft groeien. Het bijzondere? Met vrienden spellen spelen in rauwe fabriekshallen én dit in combinatie met eten van Ron Blauw. Het concept is laagdrempelig, maar wel van kwaliteit, vertelt Rogier in de podcast.

Ontdek welke eigenschappen je nodig hebt om je bedrijf te vernieuwen

Veel ervaring

Rogier heeft al vele jaren ervaring als ondernemer en heeft daar veel lessen uitgetrokken. Hij denkt dat je 3 dingen nodig hebt om succesvol te worden, namelijk ervaring, geld en een goed netwerk. Dat laatste helpt enorm als je de juiste mensen om je heen kunt verzamelen, voor in je team of die je businessmodel kunnen pushen.