Als je klantenbestand snel groter wordt, is dat natuurlijk een mooie prestatie. Maar er is ook werk aan de winkel. Hier vind je een aantal voorbeelden van groei, waarin wij je kunnen bijstaan. Wil je liever direct advies van een adviseur? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Nieuwe markt

Je wilt een nieuwe markt betreden, of juist groeien in een bestaande markt? Dan moet je rekening houden met een aantal zaken, zoals: de markt verkennen en onderzoeken, het opstellen van een marketingplan en bedrijfsrisico’s in kaart brengen. Een adviseur kan je hierbij helpen. En wanneer je ambities verder reiken dan onze landsgrenzen, kun je gebruikmaken van ons wereldwijde netwerk en onze kennis over importeren en exporteren.

Lees meer over internationaal zakendoen

Nieuw product

Je wilt een nieuw product of dienst ontwikkelen. Maar is je idee wel levensvatbaar? Is er ruimte in de markt? Benut vooral je eigen klantinzichten om dit te weten te komen. Je kunt natuurlijk ook aanvullende klantonderzoek doen en onze kennis gebruiken. Hoe word je als ondernemer nu écht innovatief?

Lees 12 tips om succesvol innovatief te ondernemen

Nieuw verdienmodel

Heb je wel eens nagedacht over de manier waarop je je geld wilt blijven verdienen? Hier kan je in variëren en je bedrijf onderscheiden. Om dit goed te doorgronden kun je het Business Model Canvas gebruiken. Het model scherpt je gedachten en is geschikt voor ondernemers die willen vernieuwen.

Lees meer over het Business Model Canvas

Ondernemers brengen elkaar verder

Ook wij begrijpen dat wanneer het over groei gaat je eerder naar andere ondernemers luistert dan naar een bank. Toch helpen we je graag een handje. Kijk op rabobank.nl/groei en laat je inspireren door video’s, tips en verhalen van andere ondernemers.

Ga naar Rabobank.nl/groei

Je groei financieren

Om met je bedrijf te groeien heb je vaak extra geld nodig. Om te investeren in een nieuwe machine, of in extra personeel. Je wilt je groei natuurlijk wel op een gezonde manier financieren. Misschien kun je het zelf wel financieren?

Lees meer over het financieren van je groei Lees meer over een krediet, lening of lease

Zelf regelen & Contact