Verenigingen en stichtingen

Nederland telt ruim 250.000 verenigingen en stichtingen. Of ze nu groot zijn of klein, de Rabobank vindt het belangrijk om ze te ondersteunen. We dragen ons steentje bij aan lokale initiatieven, bieden een kortingsregeling en geven hulp bij uw organisatie en financiën.

Een vereniging of stichting oprichten

Hoe u een vereniging of stichting opricht, leggen we uit in een handig stappenplan. Dat helpt u om de zaken goed en overzichtelijk te regelen.

Doorloop het stappenplan Vereniging of stichting oprichten

Nieuw bestuurslid

U bent penningmeester, voorzitter of bijvoorbeeld secretaris geworden bij uw vereniging of stichting. Zoek goed uit hoe de zaken zijn geregeld, zodat u weet hoe de financiën ervoor staan en wat u misschien kunt verbeteren. In onze checklist voor nieuwe bestuurders geven we tips. Ook leest u er wat u moet doen om de Rabobank in te lichten.

Bekijk de checklist voor nieuwe bestuurders

Producten voor verenigingen en stichtingen

Voor een goede financiële organisatie gebruikt u een zakelijke rekening, regelt u bankzaken online en verzekert u de risico’s die u als bestuurder en als organisatie loopt. Geld over? Dan kunt u sparen op de speciale spaarrekening voor verenigingen en stichtingen.

Contact

Rabobank