hulp bij online bankieren

Toegankelijkheid

Iedereen heeft te maken met bankzaken. Soms kun je hierbij wel wat hulp gebruiken. Met informatie, advies en hulpmiddelen zorgen wij ervoor dat je langer zelfstandig of samen met iemand anders je bankzaken kunt regelen. Omdat je er niet alleen voor staat.

Hulp bij lezen en zien

Als je moeite hebt met lezen en zien, bieden wij diverse hulpmiddelen voor het regelen van je bankzaken.

Lettergrootte aanpassen

Je kunt de lettergrootte op je scherm aanpassen.

Ontdek hoe je de lettergrootte aanpast op Seniorweb.nl

Schermlezers

Een schermlezer (of screenreader) leest teksten op een website voor. Afhankelijk van je besturingssysteem of browser is er een standaard schermlezer beschikbaar. Daarnaast zijn er verschillende commerciële en gratis oplossingen beschikbaar afhankelijk van je eisen en wensen. Als je een schermlezer installeert dan kun je deze op elke website gebruiken. Voor een compleet overzicht van de door ons actief ondersteunde schermlezers kunt u terecht op de pagina Browsers en besturingssystemen.

Meer over browsers en besturingssystemen

Lees meer over schermlezers op Visio.org

Random Reader Comfort

De Random Reader Comfort heeft grotere toetsen dan de standaard Random Reader. Daarnaast heeft deze een spraakfunctie, zodat je gemakkelijker online kunt bankieren. De Random Reader Comfort is gratis voor klanten van de Rabobank met een visuele of motorische beperking.

Haal de Random Reader Comfort bij je Rabobank

Afschrift in braille

Bij een betaalpakket kunt je maandelijks gratis een afschrift in braille ontvangen. Een tweewekelijks of wekelijks brailleafschrift is ook mogelijk tegen bijbetaling.

Afschriften wijzigingen

Rabo App

iPhone of iPad

Je iPhone of iPad biedt de mogelijkheid om ‘VoiceOver’ in te stellen: de voorleesfunctie. Je stelt de 'VoiceOver' in door op je toestel te kiezen voor 'Instellingen', 'Algemeen', 'Toegankelijkheid'. De Rabo App in combinatie met deze voorleesfunctie biedt op dit moment nog niet de kwaliteit die we willen. We zijn ons hiervan bewust en werken aan het verbeteren van deze kwaliteit. De functie ‘Zoomen’ werkt al wel naar behoren. Met de zoomfunctie vegroot je het hele scherm.

Android

TalkBack is de schermlezer van Google die beschikbaar is op Android-apparaten. TalkBack geeft je gesproken feedback, zodat je je apparaat ook kunt gebruiken zonder dat je naar het scherm hoeft te kijken.

Voor algemene info over de App

Hulp bij geld opnemen

Wij vinden het belangrijk dat al onze klanten gebruik kunnen maken onze van geld- en betaalautomaten. Is het lastig voor je om geld op te nemen? Dan bieden we een aantal andere mogelijkheden.

Rabo CardPuller

De Rabo CardPuller is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat reumapatiënten probleemloos kunnen pinnen. De Rabo CardPuller heeft een knijpmechanisme dat zich vastklemt om de pas, zodat je deze gemakkelijk uit de geldautomaat kunt trekken. Je kunt één Rabo CardPuller gratis aanvragen bij de Rabobank.

Servicepas

Lukt het je niet om een geldautomaat te gebruiken? Maar lukt het je wel om naar een kantoor van de Rabobank te komen? Dan helpen wij je daar graag met behulp van de servicepas. Dit is een bankpas die alleen de medewerker heeft om contant geld voor je op te nemen waar je bij bent.

Rabo Geld Express

Kun je niet zelfstandig naar een vestiging van de Rabobank komen? En heb je contant geld nodig? Dan is de Rabo Geld Expres een oplossing. Jouw geld wordt bij je thuisbezorgd wanneer je het nodig hebt. Neem voor meer informatie over de kosten van de Rabo Geld Expres contact op met de Rabobank.

Vind je Rabobank

hulp bij online bankieren

Hulp bij online bankieren

Online bankieren biedt veel gemak. Maar soms is het fijn om op weg geholpen te worden, bijvoorbeeld door iemand die er verstand van heeft of via een online cursus. We bieden meerdere mogelijkheden.

Workshop Rabo Online Bankieren

Wil je meer hulp met Rabo Online Bankieren of het gebruik van de Rabo Bankieren App? Volg dan een workshop Rabo Online Bankieren of Rabo Bankieren App. Vraag je Rabobank naar de mogelijkheden.

Kijk voor een Rabobankvestiging bij je in de buurt

Gratis online lessen

Wil je graag meer zelf online doen, zoals een boek kopen of jouw bankzaken regelen? Of via sociale media of e-mail contact onderhouden met je vrienden of familie? SeniorWeb helpt al bijna twintig jaar lang senioren op weg in de digitale wereld, zodat je zelfstandig de dingen kunt doen die je belangrijk vindt. SeniorWeb biedt onder andere stap-voor-stap (online) computercursussen aan, maar helpt ook bij computerproblemen, zowel op afstand als aan huis. Daarnaast staat de website vol met handige computertips en krijg je ieder kwartaal het tijdschrift Enter thuisgestuurd.

Word lid van SeniorWeb

Eenvoudig bankieren

Ben je onbekend met Rabo Online Bankieren, de Rabo App of het gebruik van je bankpas? Of vind je het lastig? Steffie legt je op www.eenvoudigbankieren.nl uit hoe Rabo Online Bankieren werkt. Stap voor stap krijgt je uitleg en kun je oefenen om vertrouwd te raken met het regelen van je bankzaken via internet. Steffie legt ook uit hoe de Rabo App werkt en hoe je de bankpas gebruikt.

Random Reader Comfort

De Random Reader comfort biedt grotere toetsen dan de standaard Random Reader en heeft daarnaast een spraakfunctie, zodat je gemakkelijker online kunt bankieren. De Random Reader Comfort is gratis voor klanten van de Rabobank met een visuele of motorische beperking.

Haal de Random Reader Comfort bij je Rabobank

Brochure stap voor stap bankieren

In deze brochure leggen wij uit hoe alles werkt: de geldautomaat, de betaalautomaat, je betaalrekening, pinnen, chippen, Rabo Online Bankieren, de Rabofoon en Rabo Mobielbankieren.

Brochure: Stap voor Stap Bankieren (PDF)

Bankieren met hulp van anderen

Vind je het lastig om je bankzaken alleen te regelen? Wij denken graag met je mee. Vaak is samen met iemand anders bankieren een goede oplossing. Zo kun je je bankzaken (deels) uit handen geven.

Volmacht

Als je met iemand anders jouw bankzaken wilt doen, regel je dit met een volmacht. Daarmee geef je iemand het recht om namens jou te handelen. Vraag de Rabobank om meer informatie.

Regel volmacht

Leefgeldrekening

Als je een vermoeden hebt van beginnende dementie bij jezelf of je partner, kan een leefgeldrekening een handig hulpmiddel zijn. Vraag je Rabobank om meer informatie.

Handige links

Wij vinden het belangrijk dat de informatie op onze internetsite voor iedereen duidelijk is. En dat je onze site eenvoudig kunt bedienen.

Browsers en besturingssystemen Ontdek het gemak van de Rabo App

Bekijk de brochure Samen Bankieren (PDF)