Bestelautoverzekering

Voor schade die je met je bestelauto bij anderen veroorzaakt

  Vervangend vervoer bij schade, zo kun je snel weer aan het werkInclusief schadeverzekering voor inzittenden en verkeersrechtsbijstandTot 75% korting, afhankelijk van je schadevrije jaren

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Wat is een bestelautoverzekering?

De Bestelautoverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt schade aan spullen van een ander, het voertuig van een ander en lichamelijke schade bij een ander, die je veroorzaakt met je bestelauto. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere dekking, zodat bijvoorbeeld ook diefstal of beschadiging van je bestelbus wordt vergoed. Er zijn hierbij drie soorten dekking mogelijk:

  WA-verzekering
  De basis verzekering is de WA-verzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering is verplicht voor iedere bestelbus. Hiermee is alleen de schade die jij veroorzaakt bij een ander gedekt. Bijvoorbeeld lichamelijke schade of schade aan spullen van een ander die je met je bestelauto veroorzaakt.
  WA + Beperkt Casco-verzekering
  Deze verzekering bevat dezelfde dekking als de WA-verzekering, maar dekt daarnaast ook ruitschade en schade door brand, diefstal, inbraak, storm en hagel.
  WA + Volledig Casco-verzekering
  Deze verzekering bevat dezelfde dekking als de WA + Bepekt Casco-verzekering, maar daarnaast is ook eigen schade veroorzaakt door een aanrijding, schade door vandalisme en pechhulp in het buitenland meeverzekerd.


Voorbeelden van verzekerde schade:

  Je krijgt een verkeersongeluk waarbij de bestuurder van het andere voertuig of jij en je medepassagiers lichamelijk letsel oplopen Bij minimaal WA Beperkt Casco-dekking: je bestelauto wordt gestolen Bij WA Volledig Casco-dekking: je veroorzaakt een ongeluk met je bestelwagen waarbij schade ontstaat aan je bestelwagen

De bestelautoverzekering is ook van toepassing op een bus met een grijs kenteken.

Wat is een grijs kenteken?

Bestelauto’s hebben vaak een grijs kenteken. Dit kenteken is niet grijs van kleur, maar begint met de letter B of V. Als ondernemer kun je profiteren van de voordelen van een grijs kenteken. Niet alleen is een bestelauto met een grijs kenteken goedkoper in aanschaf doordat je geen bpk (de belasting van personenauto’s en motorrijwielen) betaalt, je betaalt ook minder wegenbelasting. Zo kun je gebruikmaken van belastingvoordeel.

Vaak gekozen verzekeringen in je branche

Weet jij niet welke verzekeringen passen bij je bedrijf? Geen zorgen! We helpen je verder op weg met onze branche inzichtentool. Vul je branche in en je krijgt de meest gekozen verzekeringen in jouw branche te zien. Bekijk direct wat er wel en niet verzekerd is. Zo maak je een geïnformeerde keuze.

Aan de slag

Bestelauto verzekeren? Kies de dekking die bij je past

Jij kiest zelf welke dekking het beste bij je past:

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden onderaan deze pagina.

Bestelautoverzekering afsluiten doe je zo

Tip: houd je kenteken, schadevrije jaren en de meldcode van je bestelauto bij de hand.

Illustratie mobiel met handen

1. Open de Rabo App

Liever afsluiten zonder app? Log dan in op Rabo Online Bankieren.

Illustratie tandwielen

2. Stel je bestelautoverzekering samen

Vul je gegevens in en kies de hoogte van je eigen risico.

Illustratie klembord met checklist en pen

3. Vul de ingangsdatum, schadevrije jaren en meldcode in

Je kiest zelf de ingangsdatum. Selecteer vervolgens de gewenste dekking en je ziet direct de bijbehorende premie

Illustratie sleutelhanger auto en sleutel

4. Je kunt direct verzekerd de weg op

Je polisblad ontvang je in je Berichten. Ook de groene kaart staat online voor je klaar.​

Rabobank

5. Schade melden bij Interpolis

Schade meld je bij Interpolis per telefoon of mail

Verzeker je goederen met een transportverzekering

Vervoer je regelmatig spullen in je bestelauto of laat je dit doen? Of gebruik je jouw bestelauto als koerier? Dan kan het verstandig zijn om naast je bestelautoverzekering een transportverzekering af te sluiten. Zo ben je verzekerd voor diefstal of beschadiging van spullen die onderweg zijn.

Bestelautoverzekering voor zzp’ers

De bestelautoverzekering is ook zeer geschikt voor zzp’ers. Heb je als zzp’er een zakelijke bestelauto? Dan kan het natuurlijk ook gebeuren dat je per ongeluk schade aan (voertuigen van) anderen veroorzaakt met je bestelauto of dat je bestelbus wordt gestolen. Of iemand anders rijdt tegen je bestelauto aan. Met de zakelijke bestelautoverzekering van Interpolis, die je via Rabobank afsluit, kun je dit gemakkelijk verzekeren.

Ik wil mijn privé autoverzekering omzetten naar een zakelijke autoverzekering: kan ik mijn schadevrije jaren meenemen?

Ja, dat kan. Wanneer jij een autoverzekering stopzet, worden de schadevrije jaren in Roy Data gezet. Dit is een database waarin alle autoverzekeraars in Nederland de schadevrije jaren registreren van autobezitters. Dit zijn werkelijk schadevrij gereden jaren. Als je een nieuwe verzekering sluit bij een andere verzekeraar, dan haalt die verzekeraar de schadevrije jaren uit Roy Data. Door de verzekeraar wordt beoordeeld of de schadevrije jaren meegenomen kunnen worden. Op het moment dat de door jou opgegeven schadevrije jaren niet vindbaar zijn voor de verzekeraar in Roy Data, neemt de verzekeraar contact met je op. Je moet een afstandsverklaring tekenen bij het overnemen en wisselen van schadevrije jaren. Wanneer je een privé autoverzekering van Interpolis hebt en je stapt over op een zakelijke autoverzekering van Interpolis, dan is de afstandsverklaring niet nodig. Een verzoek bij Interpolis om de schadevrije jaren te wisselen van privé naar zakelijk is voldoende. Dit kan enkel telefonisch. Bel hiervoor naar 088 722 66 66.

Bestelauto en belasting

Bij het zakelijk gebruik van je bestelauto heb je verschillende belastingvoordelen. Zo kun je bij de koop van je bestelauto de BTW aftrekken als deze zakelijk wordt gebruikt. Daarnaast heb je bij het zakelijke gebruik van een bestelauto nu nog vrijstelling van de Aanschafbelasting (bpm). De BPM-vrijstelling voor ondernemers die een nieuwe bestelauto kopen verdwijnt per 1 januari 2025. De hoogte van de belasting wordt straks bepaald door de CO2-uitstoot.

Ook in de wegenbelasting kun je voordeel krijgen bij het zakelijk gebruik van je bestelauto. Je betaalt een lager tarief voor je bestelauto, als je voldoet aan alle volgende voorwaarden:

  Je bent ondernemer voor de omzetbelasting en je hebt een btw-nummer. De bestelauto staat op jouw naam, en jij bent de (rechts)persoon aan wie het btw-nummer is toegekend. Je gebruikt de bestelauto voor meer dan 10% van de jaarlijks verreden kilometers voor je onderneming.

Overweeg je een elektrische bestelbus? Lees meer over de belastingvoordelen als je kiest voor een duurzame oplossing:

Veelgestelde vragen

Een bestelautoverzekering afsluiten?

Bereken je premie of sluit je verzekering direct online af.

phone

Hulp nodig?