Transportverzekering

Voor diefstal of beschadiging aan je eigen producten tijdens transport

    Verzekerd tijdens vervoer van je eigen producten door jezelf of door een beroepsvervoerderWerelddekking bij import, verzekerd in de Europese Economische Ruimte (EER) bij exportOok ’s avonds of ’s nachts volledige dekking

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Wat is een transportverzekering?

Of je je goederen nu zelf vervoert of dit laat doen door een beroepsvervoerder: met de Transportverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is mogelijke schade aan je eigen goederen onderweg verzekerd. Dit geldt voor diefstal, maar ook voor beschadiging, bijvoorbeeld tijdens het laden en lossen, door een aanrijding of een defecte koeling. De transportverzekering (ook wel goederentransportverzekering of vervoerverzekering genoemd) dekt diefstal of beschadiging van producten die onderweg zijn, met een maximaal verzekerd bedrag van € 50.000,- per schadegeval.

Voorbeelden van schade:

    Je laat je producten vervoeren door een beroepsvervoerder. Tijdens het vervoer zijn de producten beschadigd Je vervoert zelf goederen. Na het afleveren van je eigen producten bij een klant zie je dat je bus is opengebroken en dat de goederen gestolen zijn De beroepsvervoerder die jouw producten vervoert krijgt onderweg een ongeluk waardoor je goederen verloren gaan

Wat kost een transportverzekering?

Je premie (oftewel je maandelijkse transportverzekering kosten) is afhankelijk van een aantal persoonlijke factoren. Je premie kun je makkelijk laten berekenen door deze factoren in te vullen. Het enige wat je nodig hebt is een zakelijke rekening bij Rabobank. Je verzekering is dagelijks opzegbaar.

Vaak gekozen verzekeringen in je branche

Weet jij niet welke verzekeringen passen bij je bedrijf? Geen zorgen! We helpen je verder op weg met onze branche inzichtentool. Vul je branche in en je krijgt de meest gekozen verzekeringen in jouw branche te zien. Bekijk direct wat er wel en niet verzekerd is. Zo maak je een geïnformeerde keuze.

Aan de slag

Wat valt onder de transportverzekering dekking?

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden onderaan deze pagina.

Waarom deze transportverzekering?

Met de Transportverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® maakt het niet uit of je je eigen goederen zelf vervoert of dat je dit laat uitvoeren door een beroepsvervoerder. Zo zijn je eigen goederen onderweg altijd goed verzekerd. Schade aan of verlies van je eigen spullen tijdens transport in Nederland is zowel voor import als export gedekt. Bij import van goederen geldt een wereldwijde dekking. Dit geldt niet voor export. Want bij export geldt alleen een dekking bij transport in de Europese Economische Ruimte (EER).

Verzekeringen voor een transportbedrijf

De Transportverzekering is relevant voor alle ondernemers die eigen goederen (laten) vervoeren. Voor transportbedrijven is deze verzekering dus vaak niet relevant. Want als transportbedrijf vervoer je vaak goederen van anderen en niet die van jezelf. Verzekeringen die wél relevant zijn voor transportbedrijven zijn:

Wat is het verschil tussen transportverzekering en vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering?

Met de transportverzekering zijn je eigen spullen verzekerd tijdens het transport. Of je deze nu zelf vervoert of laat vervoeren. Met de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering zijn spullen die je voor anderen vervoert verzekerd voor schade en verlies. De Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is daarbij een aanvullende verzekering bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB).

Aanvullende informatie en voorwaarden

Veelgestelde vragen

Een transportverzekering afsluiten?

phone

Hulp nodig?