Arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV)

Met de Interpolis AOV bescherm je je inkomen als zelfstandig ondernemer bij ziekte, ongeval, burn-out en zwangerschap

Vraag een vrijblijvend gesprek aanVerzeker alleen wat jij nodig hebtZelf je AOV samenstellen en afsluiten Persoonlijke begeleider vanaf het moment van ziekmelden
De premieberekening en beoordeling van je aanvraag gaan automatisch

Over deze verzekering van Interpolis, die je zelf berekent en regelt, geven we geen persoonlijk advies. Wil je ons advies, met een vergelijking van meerdere verzekeraars? Vraag dan een vrijblijvend oriëntatie gesprek aan.

Illustratie van euromunten en een stethoscoop

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Heb jij iets geregeld als je inkomsten gedeeltelijk of volledig wegvallen? Als ondernemer ben je er liever niet mee bezig: tijdelijk of langdurig arbeidsongeschikt raken. Maar toch is het slim om bij dit risico stil te staan. Want als je minder of niet kunt werken, hoe vang je deze financiële klap dan op? Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ben je verzekerd van een inkomen als je arbeidsongeschikt raakt. Dit betekent dat je van je verzekeraar een uitkering ontvangt als je niet meer kunt werken door ziekte of een ongeval. De AOV kun je zelf of met een adviseur afsluiten.

Is een AOV aftrekbaar?

De premie voor een AOV kun je bij de belastingaangifte aftrekken als persoonlijke verplichting. Dat kan niet als je AOV op naam van een BV staat, dan is de premie een last in de bedrijfsvoering. De afsluitkosten en de kosten van de dienstverleningsovereenkomst met Rabobank kun je bij de belastingaangifte opvoeren als lasten in je bedrijfsvoering.

Wat verzekert een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Voorlopige Ongevallendekking na aanvraag

Nadat je de aanvraag afrondt, gaat de verzekeraar aan de slag met de acceptatie. Het kan gebeuren dat de acceptatie niet is afgerond vóór de door jou gekozen ingangsdatum. In dat geval krijg je vanaf dat moment tot de definitieve ingangsdatum Voorlopige Ongevallendekking. Hiermee ben je nog niet definitief verzekerd, maar ben je wel tijdelijk verzekerd tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid door een ongeval. Als je aanvraag definitief is goedgekeurd, ben je verzekerd en krijg je de polis opgestuurd. De Voorlopige Ongevallendekking is gratis. In onderstaand document staan je rechten en plichten.

Stappenplan: De Interpolis AOV zelf online aanvragen

Rabo BasisPakket voor samen

Stap 1: Premie berekenen (2 min)

Lees de informatie, bekijk eventueel de toelichtende filmpjes en stel de AOV samen. Bereken je premie.

Stap 2: Kennis- en ervaringstoets (10 min)

We stellen je een aantal vragen om te toetsen of je over voldoende kennis en ervaring beschikt, om de risico’s van het zelf afsluiten van een AOV goed in te schatten. Afhankelijk van de uitkomst van de toets kun je online de AOV aanvragen. Blijkt dat je onvoldoende kennis en ervaring hebt voor het zelf afsluiten van de AOV? Dan verwijzen we je door naar het afsluiten met een adviseur.

Illustratie van een stapel muntjes

Stap 3: Aanvullende vragen (10 min)

Er wordt hier onder andere gevraagd naar je inkomen van de afgelopen 3 jaar.

Stap 4: Aanvraag en dienstverleningsovereenkomst ondertekenen (1 min)

Je ondertekent de dienstverleningsovereenkomst (DVO) en je aanvraag. De aanvraag sturen we door naar Interpolis voor de acceptatie. Naast de premie die je aan Interpolis betaalt voor de AOV, betaal je kosten voor de dienstverlening (de DVO) van Rabobank.

Stap 5: Gezondheidsverklaring (30 minuten)

Interpolis stuurt je een bevestigingsmail met een link naar de gezondheidsverklaring. Daarmee maakt Interpolis een inschatting van je risico op arbeidsongeschiktheid in de toekomst. Het is heel belangrijk dat je de gezondheidsverklaring volledig en naar waarheid invult. Als je dat niet doet, kan dat gevolgen hebben voor de uitkering bij arbeidsongeschiktheid.

Rabo DirectPakket

Stap 6: Acceptatie door Interpolis

Interpolis beoordeelt je aanvraag en gezondheidsverklaring. De uitslag kan zijn ‘je bent geaccepteerd’ of er kan aanvullende informatie worden opgevraagd. Afhankelijk van je situatie kan het ontvangen van de definitieve uitslag 30 minuten tot enkele weken duren. Als je aanvraag onder voorbehoud wordt geaccepteerd, ontvang je een verzekeringsvoorstel van Interpolis. Je bepaalt zelf of je dit voorstel accepteert.

Stap 7: Verzekeringsbewijs (polis)

Als de acceptatie helemaal rond is, ontvang je het verzekeringsbewijs van Interpolis in je Rabobank Berichten Inbox en in je online omgeving van Rabobank. Je vindt je verzekeringsbewijs ook in je persoonlijke Mijn Interpolis omgeving.

Veelgestelde vragen over een AOV

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

Bereken je premie of vraag een gesprek aan.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer