Veel ondernemers hebben het idee dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heel duur is. Dat is vaak de reden waarom een ondernemer geen AOV afsluit.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering hoeft niet duur te zijn

Stel dat je door ziekte, een burn-out of een ongeval langere tijd niet kunt werken. Hoe lang kun je zonder inkomen? Het antwoord op die vraag is voor iedere ondernemer anders. Als ondernemer moet je zelf iets regelen. Bepaal de oplossing die bij je past. Je zult zien dat een AOV niet per se heel duur hoeft te zijn.

Bereken je premie

Wat krijg je voor € 1 per uur? Bekijk de rekenvoorbeelden

Britte (34) is zzp’er en woont samen met Hans. Ze willen zeker weten dat ze hun hypotheek kunnen blijven betalen, ook als Britte tijdelijk arbeidsongeschikt is. Britte sluit een AOV af en verzekert € 18.000 per jaar. Dit kost haar € 75 per maand en daar gaat de instroomkorting nog vanaf. Komt er ooit een kleine, dan krijgt ze een zwangerschapsuitkering uit haar AOV.Joost (28) is net voor zichzelf begonnen als architect. Hij zit ook graag op de mountainbike. Joost wil geen kopzorgen over geld als hij over de kop is geslagen en daardoor tijdelijk niet kan werken. Hij sluit een AOV af. Omdat hij goedkoop woont, is een uitkering van € 15.000 nu genoeg. Joost kan de groeioptie gebruiken, zodat zijn AOV meegroeit met zijn bedrijf.Rick (42) is zelfstandig organisatieadviseur. Hij heeft genoeg geld achter de hand om een jaar lang rond te komen. Daarom sluit Rick een AOV af die pas uitkeert als hij een jaar ziek is. Hij verzekert een bedrag van € 24.000. En dat bedrag groeit mee met de inflatie.
Verzekert zich per jaar voorPremie per jaarIn rekening gebrachte uren per jaar (verwachting)Premie per uur voor AOV
Britte, webdesigner€ 18.000€ 900900€ 1 (900 / 900)
Joost, architect€ 15.000€ 6421.000€ 0,65 (642 / 1.000)
Rick, organisatieadviseur€ 24.000€ 1.5121.400€ 1,08 (1.512 / 1.400)

De Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Interpolis

De AOV van Interpolis keert uit bij alle vormen van arbeidsongeschiktheid. Ook bij psychische klachten of zwangerschap. Je krijgt een maandelijkse uitkering. Ook heb je een persoonlijk aanspreekpunt en begeleiding, mocht dit nodig zijn. Klik op Lees meer om een offerte of oriëntatiegesprek aan te vragen.

Lees meer