Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is een aanvullende verzekering bij de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering ben je als bestuurder, toezichthouder of commissaris verzekerd voor schade door bestuursfouten.

Aansprakelijkheid als gevolg van bestuursfouten is gedektKosten van verweer zijn meeverzekerdIs je vereniging of stichting de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is het eerste halfjaar gratis!

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

AVB aanvullingen

Wat is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is een aanvullende verzekering bij de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Ben je bestuurder of toezichthouder van een vereniging of stichting? De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt schade door een bestuurlijke fout van jezelf of een medebestuurder en beschermt je privévermogen. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan als een beslissing verkeerd uitpakt.


Voorbeelden van verzekerde bestuursfouten:

Onvoldoende informeren van een toezichthouder of commissarisOnvoldoende toezicht houden op de beleidsvorming en -uitvoeringOnvoldoende controleren van de (financiële) betrouwbaarheid van een leverancier of klant

Wat is verzekerd?

Wel verzekerd

Aansprakelijkheid ontstaan door een onbehoorlijke taakvervulling van jezelf, een bestuurslid of toezichthouder Aansprakelijkheid ontstaan door een onrechtmatige daad Kosten van een rechtszaak als je aansprakelijk wordt gesteld Kosten van een rechtszaak in verband met milieuschade tot € 250.000,-

Niet verzekerd

Schade die meer is dan de normale aansprakelijkheid volgens de wet, zoals een dwangsom of boete Schade door misbruik van je rol als bestuurder Schade aan personen of aan spullen van een ander
Lees hier de polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Rabobank en Interpolis ZekerVanJeZaak®: hoe werkt het?

Bij de Rabobank

vraag je een verzekering van Interpolis aan kun je je verzekeringen zelf inzien, toevoegen en wijzigen via Rabo Internetbankieren óf in de app kun je terecht voor vragen over je verzekering(en)

Bij Interpolis

meld je schade telefonisch of per mail ben je verzekerd van een professionele schadeafhandeling krijg je tips om schade in de toekomst te voorkomen

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar kosten van schade door een bestuursfout kunnen hoog oplopen, en dit soort fouten zijn vaak lastig te voorzien. Daarnaast wordt schade steeds sneller geclaimd en is de schuldvraag vaak complex. Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn kosten van verweer meeverzekerd en kun je terugvallen op de expertise van je verzekeraar. Zo bescherm je ook je privévermogen.

Is mijn privévermogen beschermd met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

Ja, in geval van bestuursfouten is je privévermogen beschermd.

Een halfjaar gratis, hoe zit dat?

Is je vereniging of stichting de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® het eerste halfjaar gratis. Na dit halfjaar loopt je verzekering automatisch door en betaal je een maandelijkse premie. Maar je kunt de verzekering ook weer opzeggen, want alle verzekeringen van Interpolis ZekerVanJeZaak® zijn dagelijks opzegbaar.

Log in en bereken je premie

Een berekening duurt slechts 2 minuten