Energiecoöperatie

Hulp voor energiecoöperaties in Midden-Nederland

Denk je erover om een energiecoöperatie op te richten? Of heb je er al één, maar heb je hulp nodig? Op deze pagina lees je hoe Rabobank lokale energiecoöperaties ondersteunt, in welke fase je project zich ook bevindt.

Zo helpt Rabobank energiecoöperaties

Bankrekening openen, financiering regelen, verzekeringen afsluiten, project opzetten – een energiecoöperatie brengt veel regelwerk met zich mee. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Zo kan Rabobank je helpen:

De Energiecoöperatiedesk

Een handige vraagbaak voor iedereen die erover denkt om een energiecoöperatie op te richten of misschien al goed op weg is. Geen vraag is te makkelijk of te lastig: de gespecialiseerde adviseurs van de Energiecoöperatiedesk denken graag met je mee én helpen je om jouw netwerk te vergroten. Neem nu contact op met de desk. Goed om te weten: de Energiecoöperatiedesk organiseert samen met Energie van Utrecht leerzame masterclasses en energiecafé’s voor de regio. Ook heeft Energie van Utrecht een servicepunt speciaal voor energiecoöperaties.

Ontwikkelbijdrage

Met de Rabo Ontwikkelbijdrage geven wij energiecoöperaties in de opstartfase een extra zetje. Benieuwd of jij hiervoor in aanmerking komt? Bekijk hier de voorwaarden. Bij (kleinschalige) projecten is veelal behoefte aan ontwikkelgeld. Een deel van deze kosten wordt vaak gedekt uit subsidies van gemeentelijke of provinciale overheden. Ontwikkelkosten kunnen niet bancair worden gefinancierd. Kijk voor mogelijkheden op de site van Energie Samen.

Bankrekening aanvragen

Bij de start van een coöperatie of nieuw project is een bankrekening onmisbaar. Niet alleen om contributies en subsidies te ontvangen, maar ook om betalingen te doen. Hulp nodig bij het aanvragen van zo’n zakelijke rekening? Wij helpen je graag.

Verzekeringen afsluiten

Het is belangrijk om de risico’s van een energiecoöperatie te verzekeren. Denk aan een aansprakelijkheidsverzekering en een verzekering voor je zonnepanelen. Meer weten over deze verzekeringen? Maak dan een afspraak met ons.

Kennis over projectontwikkeling

Ken je de Projectcentrale al? Dit is een initiatief van Energie Samen, Provincie Utrecht en Rabobank. Op dit platform vind je kennis, ervaring en tools uit de coöperatieve duurzame energiesector. Alles wat je nodig hebt om projecten succesvol te starten. Ook kun je via de Projectcentrale in contact komen met andere coöperaties.

Overbruggingslening

Met een overbruggingslening kun je een deel van je eigen inbreng en je eigen vermogen financieren. Meer weten? Stuur een mail naar energiecoöperatiedesk.mn@rabobank.nl.