Rabobank

Samenwerking met WWF

Rabobank is sinds 2011 partner van het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL). De missie is om samen met klanten in projecten te werken aan een natuurinclusief voedselsysteem.

Onze ambities

Rabobank en WWF Nederland willen met internationale projecten laten zien hoe een succesvolle transitie naar een natuurpositief voedselsysteem mogelijk is. Zo kunnen we tonen dat economisch rendement hand in hand kan gaan met behoud en herstel van biodiversiteit en ecosystemen.

Smiling farmers working in their fields

Onze doelen

Volgens Rabobank en het WWF is een project succesvol als het aantoont dat, als gevolg van de duurzaamheidsmaatregelen die in de projecten zijn geïmplementeerd:

    producenten economisch beter af zijn met verbeterde landbouwpraktijken de impact op natuur en ecosystemen in landschappen significant is verminderd waardeketens aantoonbaar en systematisch zijn verduurzaamd een schaalbare oplossing navolging kan krijgen door Rabobank en WWF

Hoe zijn we aan de slag gegaan?

De projecten zijn samen met klanten ontwikkeld, in regio's waar beide partners actief zijn en de grootste duurzaamheidswinst te behalen is voor landschappen en waardeketens. Het WWF richt zich wereldwijd op een specifiek aantal gebieden waar de grootste positieve impact nodig is.

Gezamenlijke projecten