Rabo Beleggersrekening en Rabo Effectenrekening

De rekeningen waarmee je kunt beleggen

Als je belegt bij de Rabobank, heb je naast een effectenrekening ook een geldrekening nodig. Een geldrekening wordt gebruikt voor de verrekening van aan- en verkopen, uitkeringen en kosten. Kies je voor Rabo Zelf Beleggen, dan kun je een bestaande spaar- of betaalrekening aan je nieuwe effectenrekening koppelen. Bij Rabo Beheerd Beleggen wordt er zowel een effectenrekening als een beleggersrekening voor je geopend. Bij andere beleggingsproducten zal de adviseur dit voor je doen. Naast de beleggersrekening heb je ook een betaalrekening nodig om bijvoorbeeld te kunnen inloggen op Rabobank.nl.

Bekijk onze beleggingsvormen

Rabo Beleggersrekening

Je zet het geld waarmee je wilt beleggen op je Rabo Beleggersrekening. Je kunt geld van en naar deze rekening overmaken en het saldo inzien in Rabo Internetbankieren en de Rabo Bankieren App. Beleg je zelf, dan kun je met het bedrag op deze rekening effecten kopen (bijvoorbeeld mixfondsen, trackers of aandelen) via Rabo Online Bankieren omgeving. Het dividend uit je effecten ontvang je op deze rekening.

Beleg je via Rabo Beheerd Beleggen, dan zorgen onze beleggingsspecialisten voor de aan- en verkoop van beleggingsfondsen. Wil je geld van je beleggersrekening opnemen? Dat kun je via Rabo Online Bankieren doen. Ga naar 'Beleggen' en kies in het linkermenu voor 'Opnemen'. Wij boeken het bedrag dat je wilt opnemen dan over naar je betaal- of spaarrekening. Als het nodig is, verkopen wij een deel van je beleggingen. Hier hoef je verder niets voor te doen.

Het tegoed op de Rabo Beleggersrekening is een vermogen in box 3. Je betaalt belasting over je tegoed boven het heffingsvrij vermogen.

Rabo Effectenrekening

Aan je Rabo Beleggersrekening wordt een Rabo Effectenrekening gekoppeld. De effecten die je gekocht hebt, komen op deze effectenrekening te staan. Je hebt de Rabo Effectenrekening ook nodig om gebruik te kunnen maken van de Beleggen-omgeving binnen de Rabo Online Bankieren App.

Goed om te weten

 • De kosten voor je Rabo Beleggersrekening en Rabo Effectenrekening zijn inbegrepen bij de kosten van de door je gekozen beleggingsvorm, bijvoorbeeld Rabo Beheerd Beleggen Actief of Rabo Zelf Beleggen.
 • Beleg je in meerdere beleggingsvormen? Dan gebruik je voor iedere vorm een aparte Rabo Beleggersrekening en Rabo Effectenrekening.
 • Wanneer je stopt met beleggen bij de Rabobank, moet je beide rekeningen zelf opzeggen. Anders lopen de kosten door, ondanks dat je de rekening(en) niet meer actief gebruikt.
Kenmerken

Rabo Beleggersrekening

Rabo Effectenrekening

 • saldo in euro's
 • papieren afschriften mogelijk
 • rente-, provisie- en kostennota's (RPK-nota) mogelijk
 • creditrente
 • tegoed telt als bezitting in box 3 voor de Belastingdienst
 • schriftelijke effectennota's (€ 2,25 per kwartaal)
 • schriftelijke portefeuilleoverzichten (€ 0,75 per kwartaal)
 • geen afschriften mogelijk
 • geen saldo
 • overzicht aangekochte effecten
 • optioneel kosteloos een sms- of e-mailbericht ontvangen wanneer een order wordt uitgevoerd
Rente particulier

Creditrente

De hoogte van de creditrente op je Rabo Beleggersrekening hangt af van de hoogte van het tegoed. We onderscheiden vier saldoklassen, elk met een eigen rentepercentage.

Saldoklasse 1: € 0 tot € 20.0000,03%**
Saldoklasse 2: € 20.000 tot € 100.0000,03%**
Saldoklasse 3: € 100.000 tot en met € 5.000.0000,03%**
Saldoklasse 4: boven € 5.000.000*0,00%**

Valt het tegoed op je Rabobank Beleggersrekening in een saldoklasse, dan geldt de rente van die klasse voor je hele tegoed. Het rentetarief van de Rabo Beleggersrekening is op jaarbasis en onder voorbehoud van rentewijziging. Het rentetarief kan op elk moment worden verhoogd of verlaagd.

* Als het tegoed boven € 5 miljoen komt, is de rentevergoeding vaak lager.
** Rentewijzigingen voorbehouden. Deze rentetarieven gelden vanaf 20 augustus 2018.

Debetrente

Maak je gebruik van het Rabo Effectenkrediet, dan betaal je daarvoor debetrente. Die bestaat uit een combinatie van een basistarief en een opslag. Vanaf 1 januari 2015 is dit basistarief het per maand berekende gemiddelde van 1-maands Euribor, met een minimum van 0%. De opslag bedraagt op dit moment 4,50%. Bij overschrijding van de kredietlimiet betaal je een extra opslag van 2%.

Rente zakelijk

Creditrente

Voor de Rabo Beleggersrekening Zakelijk hanteren wij schijven. Per schijf berekenen wij dagelijks de bijbehorende rente. Als je tegoed in meerdere schijven valt berekenen wij de rente voor iedere schijf apart.

Schijf 1: € 0 tot € 100.0000,01%*
Schijf 2: € 100.000 tot € 1.000.0000,01%*
Schijf 3: € 1.000.000 tot en met € 5.000.0000,01%*
Schijf 4: boven € 5.000.0000,00%*

Het rentetarief van de Rabo Beleggersrekening Zakelijk is op jaarbasis en onder voorbehoud van rentewijziging. Het rentetarief kan op elk moment worden verhoogd of verlaagd. Wij kunnen ook bepalen geen rente (meer) te betalen of over (een deel van) het tegoed een variabele rente in rekening brengen.

* Rentewijzigingen voorbehouden. Deze rentetarieven gelden vanaf 11 januari 2018.

Debetrente

Maak je gebruik van het Rabo Effectenkrediet, dan betaal je daarvoor debetrente. Die bestaat uit een combinatie van een basistarief en een opslag. Vanaf 1 januari 2015 is dit basistarief het per maand berekende gemiddelde van 1-maands Euribor, met een minimum van 0%. De opslag bedraagt op dit moment 4,50%. Bij overschrijding van de kredietlimiet betaal je een extra opslag van 2%.

Zelf regelen & Contact

Zelf regelen Contact Chat Bel ons