Wisselkoers vreemde valuta

Voor overboekingen, betalen in het buitenland en contant geld

Wisselkoers voor overboekingen

U heeft te maken met een wisselkoers als de valutasoort van een betaling of bijschrijving niet hetzelfde is als de valutasoort van uw rekening. Onderstaande aan- en verkoopkoersen dienen als indicatie vooraf. Deze koersen zijn elke werkdag rond 9.00 uur beschikbaar. Voor uw transactie wordt de actuele koers gebruikt op het moment van verwerking. Deze actuele koers kan dus afwijken van de indicatiekoers.

Wisselkoersen 13 december 2018

Wisselkoers voor betalen en opnemen van vreemde valuta

Als u met uw bankpas of creditcard geld betaalt of opneemt in het buitenland gebruikt de Rabobank referentiewisselkoersen die worden vastgesteld door MasterCard (voor bankpas en creditcard) en VISA (alleen voor creditcard).

Bekijk de referentiewisselkoersen op de website van MasterCard

Bekijk de referentiewisselkoersen op de website van VISA

Daarnaast geldt een koersopslag:

  • u betaalt 1,1% koersopslag bij betalingen en geldopnames in vreemde valuta met een bankpas
  • u betaalt 2% koersopslag bij betalingen en geldopnames in vreemde valuta met een creditcard

Rekenvoorbeeld geldopname met een bankpas

Op uw rekeningafschrift ziet u het volgende:

 

OmschrijvingGeldautomaat 08:27 pasnr. 009

100.00 pond

EUR = 0,717617 GBP
Codeverwerkingsdatum: 22-04-2017

rentedatum: 21-04-2017

  • Als u op 21 april in Engeland 100 pond betaalt of opneemt met uw bankpas, ziet u op uw rekeningafschrift dat er € 139,35 is afgeschreven. Dat is 100 pond, omgerekend in euro’s aan de hand van de referentiewisselkoers. Daarbij is een koersopslag van 1,1% opgeteld.
  • Doet u deze betaling met uw creditcard, dan wordt er € 140,59 afgeschreven. De koersopslag is dan 2%. Bij het gebruik van een creditcard gaan we uit van de koers op het moment waarop uw betaling of geldopname wordt verwerkt.

Zodra de afschrijving is verwerkt, is deze zichtbaar in Rabo Internetbankieren en de Rabo Bankieren App. Het verwerken van een betaling of geldopname in het buitenland kan enkele dagen duren.

Contact

Rabobank