Einddatum betaalpas en creditcard

Als je je betaalpas goed bekijkt, dan zie je dat er een einddatum op staat. Wat moet je eigenlijk doen als die datum dichterbij komt? Het antwoord luidt: helemaal niets. Voordat je pas of creditcard de einddatum bereikt, sturen wij automatisch een vervangende pas op.

Automatisch een nieuwe betaalpas of creditcard

Iedere pas of creditcard wordt eens in de vijf jaar vervangen. Vanaf drie maanden voor de einddatum kun je een nieuwe betaalpas of card in je brievenbus verwachten. Het kost je niets extra en je nieuwe betaalpas werkt direct. Je nieuwe creditcard moet je wel eerst activeren in internetbankieren. Nadat je de nieuwe betaalpas een keer gebruikt hebt in een geld- of betaalautomaat werkt je oude pas niet meer. De oude creditcard werkt nog tot de vervaldatum. 

Instellingen nieuwe pas

De vervangende betaalpas heeft dezelfde instellingen als je oude pas. Alleen het pasnummer verandert. Dat nummer heb je nodig om in te loggen op Rabo Online Bankieren en staat op de voorkant van je pas. Dit blijft hetzelfde:

pincodelimiet voor het betalen bij betaalautomatenlimiet voor geld pinneninstellingen voor betalen in het buitenlandinstellingen voor contactloos betalen

Instellingen vervangende creditcard

De pincode van je vervangende creditcard blijft hetzelfde. Twee dingen veranderen wel. Lastig? Dat snappen we, maar het is wel veiliger.

de vervaldatumde driecijferige code achter op de card (MasterCard: CVC en bij Visa: VCC)

Vernietig je oude passen

Vernietig je oude passen, dan kan niemand er misbruik van maken. Knip de magneetstrip en de chip door en zorg ervoor dat je naam en rekeningnummer niet meer te lezen zijn. Gooi de stukjes daarna in de afvalbak voor het plastic.

Veelgestelde vragen

Waar staan de einddatums van mijn bankpas en creditcard?

De einddatum van je bankpas staat achterop de pas. Bij valid thru staan de maand en het jaar wanneer de pas verloopt.

Bij een creditcard staat de valid thru datum op de voorkant van de card.

Hoe weet ik of mijn vervangende passen onderweg zijn?

Dat kunnen we niet precies zeggen. Maar zeker is dat je ze ontvangt voordat je oude passen vervallen.

Service en Contact