Einddatum betaalpas en creditcard

Als je je betaalpas goed bekijkt, dan zie je dat er een einddatum op staat (‘valid thru’). Wat moet je eigenlijk doen als die datum dichterbij komt? Het antwoord luidt: helemaal niets. Want uiterlijk 2 maanden voor je betaalpas of creditcard de einddatum bereikt, sturen wij je automatisch een nieuwe toe.

Automatisch een nieuwe betaalpas of creditcard

Iedere betaalpas of creditcard wordt uiterlijk na 5 jaar vervangen. Vanaf 2 maanden voor de einddatum kun je een nieuwe betaalpas of card in je brievenbus verwachten. Het kost je niets extra en je nieuwe betaalpas werkt direct.

Activeer je creditcard

Je nieuwe creditcard moet je wel eerst activeren in je Rabo App of via rabobank.nl/activeren. Nadat je de nieuwe betaalpas een keer hebt gebruikt in een geld- of betaalautomaat, werkt je oude pas niet meer. De oude creditcard wordt geblokkeerd nadat je de nieuwe creditcard hebt geactiveerd, of twee maanden nadat je de nieuwe creditcard hebt ontvangen.

Onze betaalpassen hebben een nieuw uiterlijk

Vanaf 1 december 2021 zien nieuwe betaalpassen er anders uit. Lees meer over het nieuwe design.

Instellingen nieuwe betaalpas

De vervangende betaalpas heeft dezelfde instellingen als je oude pas. Alleen het pasnummer verandert. Dat nummer heb je nodig om in te loggen in internetbankieren en staat op de voor- of achterkant van je betaalpas. Onderstaande instellingen blijven hetzelfde:

Pincode Limiet voor het betalen bij betaalautomaten Limiet voor geld pinnen Instellingen voor betalen in het buitenland Instellingen voor contactloos betalen

Instellingen vervangende creditcard

De pincode van je vervangende creditcard blijft hetzelfde. Twee dingen veranderen wel. Lastig? Dat snappen we, maar het is wel veiliger.

de vervaldatum de driecijferige code achter op de card (Mastercard: CVC en bij Visa: CVV)

Vernietig je oude passen

Het is belangrijk om je oude betaalpas en creditcard te vernietigen. Zo voorkom je dat iemand er misbruik van kan maken. Knip de magneetstrip en de chip door en knip de pas of card daarna in kleine stukjes. Zorg ervoor dat je naam en rekeningnummer of creditcardnummer niet meer te lezen zijn. Gooi de stukjes daarna weg bij het restafval.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer