Einddatum betaalpas en creditcard

Als je je betaalpas goed bekijkt, dan zie je dat er een einddatum op staat (‘valid thru’). Wat moet je eigenlijk doen als die datum dichterbij komt? Het antwoord luidt: helemaal niets. Want ongeveer 3 maanden voor je betaalpas of creditcard de einddatum bereikt, sturen wij je automatisch een nieuwe op.

Automatisch een nieuwe betaalpas of creditcard

Iedere betaalpas of creditcard wordt uiterlijk na 5 jaar vervangen. Vanaf 3 maanden voor de einddatum kun je een nieuwe betaalpas of card in je brievenbus verwachten. Het kost je niets extra en je nieuwe betaalpas werkt direct.

Activeer je creditcard

Je nieuwe creditcard moet je wel eerst activeren in je Rabo App of via rabobank.nl/activeren. Nadat je de nieuwe betaalpas een keer hebt gebruikt in een geld- of betaalautomaat, werkt je oude pas niet meer. De oude creditcard wordt geblokkeerd nadat je de nieuwe creditcard hebt geactiveerd, of twee maanden nadat je de nieuwe creditcard hebt ontvangen.

Onze betaalpassen hebben een nieuw uiterlijk

Vanaf 1 december 2021 zien nieuwe betaalpassen er anders uit. Lees meer over het nieuwe design.

Nieuw design betaalpas

Instellingen nieuwe betaalpas

De vervangende betaalpas heeft dezelfde instellingen als je oude pas. Alleen het pasnummer verandert. Dat nummer heb je nodig om in te loggen in internetbankieren en staat op de voor- of achterkant van je betaalpas. Onderstaande instellingen blijven hetzelfde:

Pincode Limiet voor het betalen bij betaalautomaten Limiet voor geld pinnen Instellingen voor betalen in het buitenland Instellingen voor contactloos betalen

Instellingen vervangende creditcard

De pincode van je vervangende creditcard blijft hetzelfde. Twee dingen veranderen wel. Lastig? Dat snappen we, maar het is wel veiliger.

de vervaldatum de driecijferige code achter op de card (Mastercard: CVC en bij Visa: CVV)

Vernietig je oude passen

Vernietig je oude passen en creditcards, dan kan niemand er misbruik van maken. Knip de magneetstrip en de chip door en zorg ervoor dat je naam en rekeningnummer niet meer te lezen zijn. Gooi de stukjes daarna in de afvalbak voor het plastic.

Veelgestelde vragen

Waar staan de einddata van mijn betaalpas en creditcard?

De einddatum van je betaalpas staat achterop de pas. Bij valid thru staat de maand en het jaar wanneer de betaalpas verloopt.

Bij een creditcard staat de valid thru datum op de voorkant van de card.

Hoe weet ik of mijn vervangende betaalpas onderweg is?

Dat kunnen we niet precies zeggen. Maar zeker is dat je de betaalpas ontvangt voordat je oude pas vervalt.

Waarom heb ik nog geen nieuwe betaalpas of creditcard ontvangen?

Is de einddatum van je betaalpas of creditcard binnen 3 maanden en heb je nog geen vervangende pas of card ontvangen? Dat kan bijvoorbeeld voorkomen als je oude adres nog in ons systeem staat na een verhuizing. Dat kun je zelf controleren. Neem in elk geval wel even contact met ons op.

Neem contact met ons opControleer je adresgegevens

Neem contact met ons op