Geld opnemen en betalen zonder betaalpas

Zul je net zien: zit je een paar dagen zonder betaalpas, is er in het hele huis geen contant geld te vinden. Gelukkig kun je ook zonder betaalpas geld opnemen en betalen. Er zijn verschillende manieren.

Mogelijkheden binnen Nederland

Binnen Nederland heb je 3 mogelijkheden om geld op te nemen of te betalen zonder betaalpas: geld opnemen bij een lokale Rabobank, betalen met je creditcard of betalen met de Rabo Wallet.

Geld opnemen bij een lokale Rabobank

Onze medewerkers kunnen kosteloos geld voor je opnemen. Dit kan alleen bij een vestiging waar binnen een geldautomaat is en wanneer je je betaalpas geblokkeerd hebt of een heraanvraag van je pincode hebt gedaan. Neem wel je legitimatiebewijs mee, dan loop je met een gevulde portemonnee weer naar buiten.

Bekijk openingstijden van de vestigingen met een geldautomaat in de bankhal

Betalen met je creditcard

Geen tijd om langs te gaan bij een vestiging van de Rabobank? Je kunt ook pinnen met je creditcard. Dit kan bij betaalautomaten in bijvoorbeeld winkels of restaurants. Je kunt met je creditcard ook geld opnemen bij een betaalautomaat. Let op: dit kost € 4,50 per keer.

Betalen met de Rabo Wallet

Heb je de Rabo Wallet app? Betaal dan met je telefoon. Met deze app is je smartphone je portemonnee. Hier komt geen betaalpas of contant geld bij kijken. Let op: dit kan alleen als je de Rabo Wallet al gebruikt. Voor het installeren heb je je pas en pincode nodig.

Lees meer over de Rabo Wallet

Mogelijkheden in het buitenland

In het buitenland heb je 2 mogelijkheden om geld op te nemen of te betalen zonder betaalpas: geld opnemen of betalen met een creditcard of noodgeld aanvragen.

Geld opnemen met je creditcard

In het buitenland kun je ook geld opnemen of betalen met je creditcard. Betalen met je creditcard kost niets extra. Als je euro’s opneemt kost dit € 4,50 per keer. Bij vreemde valuta komt er bovenop de € 4,50 nog 2% koersopslag.

Sommige buitenlandse geldautomaten vragen geld voor het opnemen van je geld. Dit zie je op het scherm van de automaat als je geld opneemt.

Noodgeld aanvragen

Heb je geen creditcard en niet genoeg contant geld om je reis af te maken? Vraag dan noodgeld (emergency cash) aan. Dit wordt van je eigen rekening afgeschreven en haal je op in de buurt van je bestemming.

Lees meer over noodgeld aanvragen in het buitenland Vreemde valuta (buitenlands geld) bestellen en inwisselen

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik alleen contant geld laten opnemen in een Rabobankvestiging met geldautomaat in de bankhal?

Om ervoor te zorgen dat medewerkers geld voor je kunnen opnemen, is speciale software nodig. Geldautomaten buiten de bankhal hebben deze software niet.

Service en Contact