Verschil tussen Visa en Mastercard creditcard

Bij een Rabo Totaalpakket en een Rabo RiantPakket heb je de keuze uit twee verschillende creditcards: de Rabo GoldCard van Visa en de Rabo GoldCard van Mastercard. Met beide betaal je veilig in binnen- en buitenland. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen Visa en Mastercard? Wij leggen het graag uit.

Verschillen tussen Visa en Mastercard op een rij

De Rabo GoldCard van Mastercard en de Rabo GoldCard van Visa zijn allebei internationaal geaccepteerde creditcards. Je aankopen zijn bij beide creditcards standaard 360 dagen verzekerd en ze hebben beiden dezelfde bestedingsruimte. Toch zijn er een paar verschillen. Zo spaar je met Mastercard automatisch voor Air Miles en profiteer je van kortingen en speciale acties dankzij Priceless Specials.

De verschillen op een rij


Visa

Mastercard

Aankoopverzekering

  

Veilig online betalen

  

Inzicht in betalingen

  

Sparen voor Air Miles


 

Priceless Specials


 

Visa en Mastercard in het buitenland

Met een creditcard van Mastercard of Visa kun je wereldwijd via tientallen miljoenen betaalautomaten betalen. Op de meeste plaatsen worden beide merken geaccepteerd, maar dat kan per land verschillen. Informeer je daarom vooraf goed over de betaalmogelijkheden in een land. Het kan verstandig zijn om beide merken op reis mee te nemen. Ook kun je met beide merken creditcards op heel veel plaatsen in de wereld contant geld opnemen, als dat eens nodig is. Dat kan bij talloze geldautomaten en op bankkantoren die nog contant geld via de balie verstrekken.

Hieronder links naar nuttige informatiepagina’s van Mastercard en Visa (o.a. over geldautomaat locaties wereldwijd).

Tips over gebruik Mastercard creditcards in het buitenland op Mastercard.nl Zoek de dichtstbijzijnde geschikte geldautomaat op Mastercard.us Tips over gebruik Visa creditcards in het buitenland op Visa.nl Zoek de dichtstbijzijnde geschikte geldautomaat op Visa.com

Mastercard SecureCode en Verified by Visa

Zowel de Visa creditcard als de Mastercard creditcard hebben een extra beveiliging: de (optionele) digitale handtekening. Die zet je met je Rabo Scanner en pincode, zodat alleen jij met je creditcard betaalt.

Het enige verschil tussen Mastercard en Visa is de benaming van deze digitale handtekening. Bij de Rabo GoldCard van Mastercard heet dit Mastercard SecureCode en bij de Rabo GoldCard van Visa heet dit Verified by Visa.

Steeds meer webwinkels werken met Mastercard SecureCode en Verified by Visa.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn creditcard aanzetten voor wereldbetalingen?

Nee, een creditcard staat standaard aan voor internationaal gebruik. Anders dan bij een pinpas is het bij een creditcard niet mogelijk om de pas per werelddeel in te stellen.

Hoe werkt de Mastercard SecureCode met de Rabo Scanner?

Mastercard SecureCode met de Rabo Scanner is een digitale handtekening bij online betalingen met je Rabo GoldCard van Mastercard. Deze digitale handtekening zet je met je Rabo Scanner en pincode, zodat alleen jij met je creditcard kunt betalen.

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk het demofilmpje voor een korte uitleg.

Demo MasterCard SecureCode met Rabo Scanner

Hoe werkt Verified by Visa met de Rabo Scanner?

Verified by Visa met de Rabo Scanner is een digitale handtekening bij online betalingen met je Rabo GoldCard van Visa. Deze digitale handtekening zet je met je Rabo Scanner en pincode, zodat alleen jij met je creditcard kunt betalen.

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk het demofilmpje voor een korte uitleg.

Demo Verified by Visa met de Rabo Scanner

Service en Contact