Verschil tussen Visa en MasterCard creditcard

Bij een Rabo Totaalpakket en een Rabo RiantPakket heb je de keuze uit twee verschillende creditcards: de Rabo GoldCard van Visa en de Rabo GoldCard van MasterCard. Met beide betaal je veilig in binnen- en buitenland. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen Visa en MasterCard? Wij leggen het graag uit.

Verschillen tussen Visa en MasterCard op een rij

De Rabo GoldCard van MasterCard en de Rabo GoldCard van Visa zijn allebei internationaal geaccepteerde creditcards. Je aankopen zijn bij beide creditcards standaard 360 dagen verzekerd en ze hebben beiden dezelfde bestedingsruimte. Toch zijn er een paar verschillen. Zo spaar je met MasterCard automatisch voor Air Miles en profiteer je van kortingen en speciale acties dankzij Priceless Specials.

De verschillen op een rij


Visa

MasterCard

Aankoopverzekering

  •  
  •  

Veilig online betalen

  •  
  •  

Inzicht in betalingen

  •  
  •  

Sparen voor Air Miles


  •  

Priceless Specials


  •  

Visa en MasterCard in het buitenland

Hoewel je met MasterCard bijna overal kunt betalen, is Visa wereldwijd de meest geaccepteerde kaart. Ga je vaker naar exotische landen? Bijvoorbeeld Brazilië of Colombia? Kies dan voor Visa, die wordt in die landen op meer plekken geaccepteerd dan MasterCard. Vertrek je naar de Seychellen of Denemarken? Daar is het juist andersom.

Benieuwd welke creditcard voor jou de beste keuze is? Bekijk dan onze speciale pagina over betalen in het buitenland en ontdek welke creditcard in welk land het meest geaccepteerd is.

Lees meer over creditcards in het buitenland op Betaleninhetbuitenland.nl

MasterCard Securecode en Verified by Visa

Zowel de Visa creditcard als de MasterCard creditcard hebben een extra beveiliging: de (optionele) digitale handtekening. Die zet je met je Rabo Scanner en pincode, zodat alleen jij met je creditcard betaalt.

Het enige verschil tussen MasterCard en Visa is de benaming van deze digitale handtekening. Bij de Rabo GoldCard van MasterCard heet dit MasterCard SecureCode en bij de Rabo GoldCard van Visa heet dit Verified by Visa.

Steeds meer webwinkels werken met MasterCard SecureCode en Verified by Visa.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn creditcard aanzetten voor wereldbetalingen?

Nee, een creditcard staat standaard aan voor internationaal gebruik. Anders dan bij een pinpas is het bij een creditcard niet mogelijk om de pas per werelddeel in te stellen.

Hoe werkt de MasterCard SecureCode met de Rabo Scanner?

MasterCard SecureCode met de Rabo Scanner is een digitale handtekening bij online betalingen met je Rabo GoldCard van MasterCard. Deze digitale handtekening zet je met je Rabo Scanner en pincode, zodat alleen jij met je creditcard kunt betalen.

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk het demofilmpje voor een korte uitleg.

Demo MasterCard SecureCode met Rabo Scanner

Hoe werkt Verified by Visa met de Rabo Scanner?

Verified by Visa met de Rabo Scanner is een digitale handtekening bij online betalingen met je Rabo GoldCard van Visa. Deze digitale handtekening zet je met je Rabo Scanner en pincode, zodat alleen jij met je creditcard kunt betalen.

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk het demofilmpje voor een korte uitleg.

Demo Verified by Visa met de Rabo Scanner

Service en Contact