Koppel op de bank

Wat kost een carrièreswitch?

Natuurlijk is dit afhankelijk wat voor carrièreswitch je gaat maken. Inge laat zich omscholen tot barista en zij heeft berekend hoeveel het gaat kosten om met haar bakfiets speciale koffie te gaan verkopen. Haar totale investering is € 10.000 waaronder een opleiding, aanschaf van een fiets en een koffiemachine. Het is belangrijk om deze kosten voor jezelf in beeld te brengen.

“Het is best wel een investering”

- Inge, 46 jaar -

Sparen of lenen?

Inge hoefde gelukkig niet te gaan lenen voor haar investering. Zij heeft voldoende spaargeld opgebouwd. In het begin zal ze het werk als barista naast haar huidige baan als stewardess gaan uitvoeren. Uiteindelijk zal haar nieuwe werk Inge moeten voorzien van een hoofdinkomen. Dus het moet ook voldoende gaan opleveren. Als je weet hoe je er financieel voorstaat is het makkelijker om te bepalen of je een dergelijke investering kunt doen of dat je nog extra moet sparen.

Handig om te weten

Gezonde Geldgesprekken

Gezonde Geldgesprekken

Rabobank presenteert Gezonde Geldgesprekken. Want hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is de eerste stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?