Stel verhuist naar een koopwoning om vermogen op te bouwen voor later

Ik heb een koophuis

De samenleving verandert, de overheid trekt zich terug. We moeten steeds meer zelf zorgen voor het opbouwen van een spaarpotje voor later. Een eigen woning speelt daarbij een belangrijke rol. Door af te lossen op de hypotheek bouw je meestal een vermogen op. En op de lange termijn kan de waarde van je woning ook nog eens stijgen. Een belangrijk fundament dus voor een financieel gezond leven.

Hypotheek aflossen

Met hypotheekrenteaftrek kun je een deel van de rente die je voor je hypotheek betaalt, terugkrijgen van de belasting. Sinds 2001 mag je de rente die je betaalt maximaal 30 jaar aftrekken. Heb je voor 2001 een hypotheek afgesloten? Dan kun je de rente tot 2031 van de belasting aftrekken. Als je een Annuïteitenhypotheek of Lineaire Hypotheek hebt, dan heb je in de meeste gevallen tegen die tijd je hypotheek afbetaald. Maar dat is niet het geval als je een (deels) Aflossingsvrije Hypotheek hebt. Als je de hypotheekrente niet meer kunt aftrekken, stijgen je maandlasten.

Aflossingsvrije Hypotheek en pensioen

Met een Aflossingsvrije Hypotheek betaal je alleen rente en los je tussentijds niet af, tenzij je daar zelf voor kiest. Je hypotheekschuld en je maandlasten blijven daardoor gelijk. Maar wat betekent dit als je met pensioen gaat? Of als de rente stijgt of je recht op hypotheekrenteaftrek vervalt? De Toekomstcheck Aflossingsvrij geeft je daar antwoord op. Je weet in 10 minuten of je goed zit, of dat je misschien actie moet ondernemen. Zo kun je bepalen of je ook aflossingsblij bent of wat je kunt doen om dit te worden. Dat woont stukken prettiger.

Verzeker je voor onverwachte gebeurtenissen

Het kan voorkomen dat je tijdelijk even niet (meer) kunt sparen. Bijvoorbeeld als je arbeidsongeschikt of werkloos raakt. Gelukkig zijn er een aantal verzekeringen die je in deze situatie kunnen helpen. Met hypotheekbescherming verzeker je bijvoorbeeld het risico dat je loopt als je je inkomen verliest. Op die manier kun je jezelf herpakken en op zoek naar een oplossing.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer