Met een Aflossingsvrije Hypotheek betaal je alleen rente, geen aflossing. Je lost pas af als je jouw woning verkoopt. De voordelen van een Aflossingsvrije Hypotheek bij de Rabobank:

Alleen rente, geen aflossing waardoor je lagere maandlasten hebt Geen verplichting om af te lossen tijdens de looptijd Vaste of variabele rente
Gewonnen prijzen van MoneyView voor beste voorwaarden Aflossingsvrije hypotheek in 2020

Wat is een Aflossingsvrije Hypotheek?

Met een Aflossingsvrije Hypotheek betaal je per maand alleen rente, geen aflossing. Hierdoor betaal je een lager bedrag per maand. De schuld betaal je bij verkoop van de woning terug. Dit doe je bijvoorbeeld met je spaargeld of met de opbrengst van de verkoop van je huis. Daarbij bestaat de kans dat de verkoop niet genoeg oplevert om je hypotheek af te lossen. Een Aflossingsvrije Hypotheek brengt dus ook risico's met zich mee. Je kunt wel tussentijds aflossen als je dat wilt.

De belangrijkste kenmerken van een Aflossingsvrije Hypotheek

Alleen rente, geen aflossing

Per maand betaal je rente, geen aflossing. Daardoor blijft je rentebedrag per maand gelijk. Dit geldt alleen als je de rente hebt vastgezet voor een bepaalde periode.

Geen hypotheekrenteaftrek

Sluit je een nieuwe Aflossingsvrije Hypotheek af? De hypotheekrente is dan niet aftrekbaar.

Vaste of variabele rente

Kies zelf of je de rente vastzet voor een periode. Of sluit een Aflossingsvrije Hypotheek af met een variabele rente. Variabele rente is alleen mogelijk bij Plusvoorwaarden.

Aflossingsvrije Hypotheek oversluiten en hypotheekrenteaftrek

Vanaf 2013 is de hypotheekrente voor nieuwe Aflossingsvrije Hypotheken meestal niet aftrekbaar. Heb je voor 2013 een Aflossingsvrije Hypotheek afgesloten? Dan mag je die hypotheek oversluiten naar de Rabobank met behoud van hypotheekrenteaftrek.

Lees meer over Aflossingsvrije Hypotheek oversluiten naar de Rabobank Lees meer over hypotheekrenteaftrek Lees meer over Aflossingsvrije Hypotheek op bankenoverhypotheken.nl

Jouw aflossingsvrije hypotheek nu en later

Met een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen rente, geen aflossing. Je lost pas af bij verkoop van de woning. Dat betekent dat je tijdens je pensioen nog hypotheeklasten hebt. Doe de Toekomstcheck Aflossingsvrij en bepaal of jouw aflossingsvrije hypotheek klaar is voor de toekomst.

Doe de Toekomstcheck Aflossingsvrij

Zo ziet een Aflossingsvrije Hypotheek eruit

  • Kies een vaste renteperiode (maximaal 30 jaar) of variabele rente.
  • Kies samen met je adviseur de hoogte van je aflossingsvrije hypotheek. Dat is maximaal 50% van de waarde van je nieuwe huis.
  • Je betaalt alleen rente: rentepercentage en bruto maandbedrag blijven gelijk tijdens je rentevaste periode.
  • Je betaalt de schuld uiteindelijk terug. Bijvoorbeeld met spaargeld of met de opbrengst uit de verkoop van je huis. Levert dit niet voldoende op? Dan houd je een schuld over.
  • Het bedrag van je hypotheek en het rentepercentage bepalen je maandbedrag.

Wat je nog meer moet weten over een aflossingsvrije hypotheek

Kosten van een Aflossingsvrije Hypotheek

Welke bijkomende kosten kun je verwachten bij een aflossingsvrije hypotheek?

Advies- en afsluitkostenEenmalige kosten, zoals:
  • Overdrachtsbelasting
  • Taxatiekosten
  • Notariskosten

Bekijk alle kosten van een Aflossingsvrije Hypotheek

Voorwaarden van een Aflossingsvrije Hypotheek Rente bij een Aflossingsvrije Hypotheek