Aflossingsvrije Hypotheek

Een hypotheek waarbij je tijdens de looptijd alleen rente betaalt, geen aflossing. De hypotheekschuld moet je uiteindelijk wel terugbetalen.

Alleen rente, geen aflossing waardoor je lagere maandlasten hebtGeen verplichting om af te lossen tijdens de looptijdVaste of variabele rente
Grafiek Aflossingsvrije hypotheek met rente en aflossing

Wat is een Aflossingsvrije Hypotheek?

Met een Aflossingsvrije Hypotheek betaal je tijdens de looptijd per maand alleen rente, geen aflossing. Hierdoor betaal je tijdens de looptijd een lager bedrag per maand dan bij een Annuïteitenhypotheek of Lineaire Hypotheek. Je kunt wel tussentijds aflossen als je dat wilt. De schuld betaal je bij verkoop van de woning terug. Dit doe je bijvoorbeeld met je spaargeld of met de opbrengst van de verkoop van je huis. Daarbij bestaat de kans dat de verkoop niet genoeg oplevert om je hypotheek af te lossen. Een Aflossingsvrije Hypotheek brengt dus ook risico's met zich mee.

Voordeel van een Aflossingsvrije Hypotheek bij Rabobank

Geen einddatum

Geen vaste einddatum

Een Aflossingsvrije Hypotheek van Rabobank heeft geen vaste einddatum. Je hoeft het openstaande hypotheekbedrag dus niet op een bepaalde datum te betalen.

Vergoedingsvrij aflossen

Jaarlijks vergoedingsvrij aflossen

Je maandlasten verlagen? Jaarlijks kun je een deel van het totale bedrag aflossen zonder dat je hier een vergoeding voor betaalt. Met Plusvoorwaarden tot 20% van het totale hypotheekbedrag.

Inzicht tijdens looptijd

Inzicht tijdens looptijd

Met de Toekomstcheck bereken je zelf wat de betaalbaarheid is van jouw aflossingsvrije hypotheek in de toekomst. En als het nodig is, nemen wij contact met je op. Bijvoorbeeld als je renteaftrek vervalt.

moneyview 2020

Voorwaarden Aflossingsvrije Hypotheek

Ga je verhuizen? Dan kun je maximaal 50% van de waarde van je nieuwe huis aflossingsvrij financieren. Wil je meer lenen? Dat financier je met een hypotheek waarbij je wel aflost. Het is mogelijk je Aflossingsvrije Hypotheek te combineren met een Annuïteitenhypotheek of een Lineaire hypotheek.

Jouw Aflossingsvrije Hypotheek nu en later

Jouw Aflossingsvrije Hypotheek nu en later

Met een Aflossingsvrije Hypotheek betaal je alleen rente, geen aflossing. Tijdens de looptijd los je in principe niets af. Dit doe je bij verkoop van de woning of in geval van overlijden. Of door tussentijds toch af te lossen met bijvoorbeeld spaargeld. Los je tussentijds niet af, dan kan het zijn dat je tijdens je pensioen nog hypotheeklasten hebt. Heb je al een Aflossingsvrije Hypotheek? Met de Toekomstcheck weet je in 10 minuten hoe je ervoor staat en wat je nu al kunt doen.

Lees meer over de Toekomstcheck Aflossingsvrij

Is een Aflossingsvrije Hypotheek iets voor jou?

Onze adviseurs vertellen je graag meer over een Aflossingsvrije Hypotheek. Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek.