Aflossingsvrije Hypotheek

Een hypotheek waarbij je tijdens de looptijd alleen rente betaalt, geen aflossing. De hypotheekschuld moet je uiteindelijk wel terugbetalen.

Je hoeft niet af te lossen tijdens de looptijd, maar het mag en kan welIn één keer aflossen bij verkoop van je woning of uiterlijk op einddatumVaste of variabele rente mogelijk

Wat is een Aflossingsvrije Hypotheek?

Met een Aflossingsvrije Hypotheek betaal je tijdens de looptijd per maand alleen rente en geen aflossing. Hierdoor zijn je maandlasten tijdens de looptijd lager dan bij een Annuïteitenhypotheek of Lineaire Hypotheek.

Aflossingsvrije Hypotheek aflossen

Een Aflossingsvrije Hypotheek betaal je terug door tussentijds af te lossen op momenten dat het jou uitkomt, maar uiterlijk aan het einde van de looptijd die met je is afgesproken. Dit doe je bijvoorbeeld met je eigen geld of de verkoopopbrengst van je huis. Ook kun je ervoor kiezen om een nieuwe hypotheek af te sluiten, als dit past binnen je financiële situatie. Of dit past wordt door een adviseur opnieuw beoordeeld. Levert de verkoop van je huis niet genoeg op om de Aflossingsvrije Hypotheek terug te betalen? Dan houd je een schuld over. Dit noemen we ook wel restschuld op je hypotheek. Een Aflossingsvrije Hypotheek brengt dus ook risico's met zich mee.

Voordeel van een Aflossingsvrije Hypotheek bij Rabobank

Illustratie kalender

Zonder vergoeding eerder aflossen

Je maandlasten verlagen? Jaarlijks kun je een deel van het oorspronkelijke hypotheekbedrag aflossen. Hier betaal je geen vergoeding voor eerder aflossen voor. Meestal gaat het om 10% of 20% van je hypotheekbedrag.

Illustratie geld

Lagere maandlasten

Doordat je alleen rente betaalt tijdens de looptijd, heb je lagere maandlasten dan bij een Annuïteitenhypotheek of Lineaire Hypotheek.

Huis met rokende schoorsteen

Inzicht tijdens looptijd

Het is goed om af en toe te kijken of je Aflossingsvrije Hypotheek nog bij je past in de toekomst. De Toekomstcheck Aflossingsvrij geeft je daar antwoord op. Je weet in 10 minuten hoe je ervoor staat.

Rente Aflossingsvrije Hypotheek

Je rente is onder andere afhankelijk van je keuze voor de Basisvoorwaarden of Plusvoorwaarden. Kies zelf of je de rente vastzet voor een periode. Een variabele rente is alleen mogelijk bij Plusvoorwaarden.

Misschien kom je in aanmerking voor een korting op je rente. Heb je bijvoorbeeld een betaalrekening bij Rabobank? Dan kun je ook betaalpakketkorting krijgen. Koop je een energiezuinige woning? Dan kom je misschien in aanmerking voor Duurzaamheidskorting.

Voorwaarden Aflossingsvrije Hypotheek

Ga je verhuizen? Dan kun je voor maximaal 50% van de waarde van je nieuwe huis een Aflossingsvrije Hypotheek afsluiten. Wil je meer lenen? Combineer dan je Aflossingsvrije Hypotheek met een Annuïteitenhypotheek of een Lineaire Hypotheek. Met die hypotheekvormen los je wel af.

Jouw Aflossingsvrije Hypotheek nu en later

Je Aflossingsvrije Hypotheek nu en later

Met een Aflossingsvrije Hypotheek betaal je alleen rente en los je tussentijds niet af, tenzij je daar zelf voor kiest. Je hypotheek wordt daardoor niet minder en je maandlasten blijven gelijk. Maar wat betekent dit voor je maandlasten in de toekomst? Kun je de hypotheek aflossen? Bijvoorbeeld als je met pensioen gaat en misschien minder inkomen hebt? Of als je hypotheekrente niet meer kunt aftrekken?

Het is belangrijk om inzicht te krijgen in de betaalbaarheid van je Aflossingsvrije Hypotheek in de toekomst. Met de Toekomstcheck weet je in 10 minuten hoe je ervoor staat en wat je nu al kunt doen.

Veelgestelde vragen over de Aflossingsvrije Hypotheek

Aflossingsvrije Hypotheek berekenen?

Om een berekening te maken met een Aflossingsvrije Hypotheek plan je een adviesgesprek in met onze adviseur. Zo weet je welke hypotheek het beste bij je past.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer