Aflossingsvrije Hypotheek

Een hypotheek waarbij je tijdens de looptijd alleen rente betaalt, geen aflossing. De hypotheekschuld moet je uiteindelijk wel terugbetalen.

    Je hoeft niet af te lossen tijdens de looptijd, maar het mag en kan welIn één keer aflossen bij verkoop van je woning of uiterlijk op einddatumVaste of variabele rente mogelijk
Aflossingsvrije Hypotheek aflossen grafiek

Wat is een Aflossingsvrije Hypotheek?

Met een Aflossingsvrije Hypotheek betaal je tijdens de looptijd per maand alleen rente en geen aflossing. Hierdoor zijn je maandlasten tijdens de looptijd lager dan bij een Annuïteitenhypotheek of Lineaire Hypotheek.

Aflossingsvrije Hypotheek aflossen

Een aflossingsvrije hypotheek betaal je terug door tussentijds af te lossen op momenten dat het jou uitkomt, maar uiterlijk aan het einde van de looptijd die met je is afgesproken. Dit doe je bijvoorbeeld met eigen geld of de verkoopopbrengst van je huis. Je kan er ook voor kiezen om tussentijds extra af te lossen op je hypotheek. Door extra af te lossen verandert je maandlast. Dit komt doordat het totaalbedrag van je lening lager wordt. Daardoor daalt het bedrag wat je aan rente betaalt. Wil je tussentijds extra aflossen? In de Rabo app geven we je inzicht welk bedrag je extra mag aflossen en wat de eventuele vergoedingsrente is.

Voordeel van een Aflossingsvrije Hypotheek bij Rabobank

Illustratie kalender

Zonder vergoeding eerder aflossen

Je maandlasten verlagen? Jaarlijks kun je een deel van het oorspronkelijke hypotheekbedrag aflossen. Hier betaal je geen vergoeding voor eerder aflossen voor. Meestal gaat het om 10% of 20% van je hypotheekbedrag.

Illustratie geld

Lagere maandlasten

Doordat je alleen rente betaalt tijdens de looptijd, heb je lagere maandlasten dan bij een Annuïteitenhypotheek of Lineaire Hypotheek.

Huis met rokende schoorsteen

Inzicht tijdens looptijd

Verandering in je leven kan invloed hebben op je financiële situatie. Een belangrijke vraag is dan: kan ik mijn hypotheek nog wel betalen? Ontdek met de HypotheekCheck hoe je ervoor staat: nu en in de toekomst.

Rente Aflossingsvrije Hypotheek

Je rente is onder andere afhankelijk van je keuze voor de Basisvoorwaarden of Plusvoorwaarden. Kies zelf of je de rente vastzet voor een periode. Een variabele rente is alleen mogelijk bij Plusvoorwaarden.

Misschien kom je in aanmerking voor een korting op je rente. Heb je bijvoorbeeld een betaalrekening bij Rabobank? Dan kun je ook betaalpakketkorting krijgen. Koop je een energiezuinige woning? Dan kom je misschien in aanmerking voor Duurzaamheidskorting.

Illustratie vergrootglas en brief

Voorwaarden Aflossingsvrije Hypotheek

Ga je verhuizen? Dan kun je voor maximaal 50% van de waarde van je nieuwe huis een Aflossingsvrije Hypotheek afsluiten. Wil je meer lenen? Combineer dan je Aflossingsvrije Hypotheek met een Annuïteitenhypotheek of een Lineaire Hypotheek. Met die hypotheekvormen los je wel af. Gebruik de vergelijkingskaart om Rabobank te vergelijken met anderen financiële dienstverleners. Zo kun je makkelijk bepalen welke het beste bij je past.

Jouw Aflossingsvrije Hypotheek nu en later

Je Aflossingsvrije Hypotheek nu en later

Met een Aflossingsvrije Hypotheek betaal je alleen rente en los je tussentijds niet af, tenzij je daar zelf voor kiest. Je hypotheek wordt daardoor niet minder en je maandlasten blijven gelijk. Maar wat betekent dit voor je maandlasten in de toekomst. Bijvoorbeeld bij het bereiken van je AOW-leeftijd. Kun je de hypotheek aflossen als je met pensioen gaat? Wat als je minder pensioeninkomen ontvangt dan verwacht? Of als je de hypotheekrente niet meer kunt aftrekken na het bereiken van je AOW-leeftijd? Het is belangrijk om inzicht te krijgen of je de hypotheek nu en in de toekomst kunt blijven betalen.

Je Aflossingsvrije Hypotheek omzetten of verlengen

Het is mogelijk om je Aflossingsvrije Hypotheek te wijzigen. Je kan bijvoorbeeld je hypotheekrente wijzigen voordat de rentevaste periode is afgelopen. Ook kan je de hypotheekvorm omzetten of de looptijd verlengen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw Aflossingsvrije Hypotheek? Log met onderstaande link in bij jouw internetbankieren of neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen over de Aflossingsvrije Hypotheek

Aflossingsvrije Hypotheek berekenen?

Om een berekening te maken met een Aflossingsvrije Hypotheek plan je een adviesgesprek in met onze adviseur. Zo weet je welke hypotheek het beste bij je past.

phone

Hulp nodig?