Stel aan keukentafel - Rabobank

Kun je je hypotheek blijven betalen?

Met de HypotheekCheck weet je in 10 minuten hoe je ervoor staat. Log in en doe de check.

Je Aflossingsvrije Hypotheek nu en later

Met een Aflossingsvrije Hypotheek betaal je alleen rente en los je tussentijds niet af, tenzij je daar zelf voor kiest. Je hypotheek wordt daardoor niet minder en je maandlasten blijven gelijk. Maar wat betekent dit voor je maandlasten in de toekomst? Bijvoorbeeld als je met pensioen gaat en misschien minder inkomen hebt? Of als je hypotheekrente niet meer kunt aftrekken? Het is belangrijk om hier inzicht in te krijgen, zodat je weet waar je straks aan toe bent. Daar word je aflossingsblij van.

Blijft je hypotheek straks ook betaalbaar?

Aflossingsvrije Hypotheek met einddatum

Heb je een Aflossingsvrije Hypotheek met einddatum, dan moet je deze in één keer aflossen. Dit doe je bijvoorbeeld met:

    Je spaargeld en/of geld uit beleggingen De verkoopopbrengst van je huis Het afsluiten van een nieuwe hypotheek, als dat past binnen je financiële situatie. Of dit past wordt dan opnieuw beoordeeld.

Pensioen

Houd rekening met je pensioen. Meestal heb je dan minder inkomen. Je kunt dan het risico lopen dat:

    De maandlasten van je Aflossingsvrije Hypotheek te hoog zijn voor je inkomen en je misschien de hypotheek niet meer kunt betalen; Met een lager pensioeninkomen je minder kunt lenen als je een nieuwe hypotheek wilt afsluiten.

Hypotheekrenteaftrek

Als je recht hebt op hypotheekrenteaftrek voor je Aflossingsvrije Hypotheek, dan stopt deze aftrek na maximaal 30 jaar. Hierdoor mis je belastingvoordeel en worden je maandlasten hoger.

Rente omhoog

Als de rente omhoog gaat en je hebt een variabele rente of je moet de rente opnieuw vastzetten, dan nemen je hypotheeklasten toe.

Veelgestelde vragen over een Aflossingsvrije Hypotheek

Gratis hypotheekgesprek

Onze adviseurs staan voor je klaar Heb je nog vragen? Maak dan een gratis afspraak. Via videogesprek, telefonisch of kantoor.

phone

Hulp nodig?