Hypotheek voor zzp’ers

Ook als zzp’er een hypotheek binnen een week

Een variabel inkomen hoeft geen belemmering te zijn om een hypotheek aan te vragen. Als zzp’er kunt u bij ons al binnen een week een getekende hypotheekofferte krijgen. We bekijken samen uw gegevens en we helpen u graag op weg naar uw droomhuis. Hoe dit precies werkt, leggen we in vijf stappen uit.

Stap 1. Maak een afspraak

U kunt online een telefonisch gesprek aanvragen. U wordt dan uiterlijk de volgende werkdag door uw Rabobank gebeld.

Stap 2. Telefonisch gesprek met uw Rabobank

U bespreekt tijdens dit telefoongesprek welke stappen nodig zijn om een hypotheek af te sluiten én u maakt een afspraak voor een hypotheekadviesgesprek. Ook nemen we door wat u tijdens het adviesgesprek kunt verwachten en hoe u dit goed kunt voorbereiden. De adviseur zal tijdens het adviesgesprek onder andere vragen naar:

 • uw jaarcijfers van de afgelopen drie kalenderjaren
 • een prognose van de verwachte inkomsten voor het komende jaar als u geen jaarcijfers van de laatste drie kalenderjaren heeft
 • uw werkzaamheden als zzp’er of freelancer
 • het aantal opdrachtgevers
 • of u het risico op overlijden en arbeidsongeschiktheid heeft afgedekt
 • of u uw inkomen heeft geregeld voor tijdens uw pensioen

Bent u nog geen drie jaar actief als ZZP-er? Ook dan kunt u een hypotheek afsluiten bij de Rabobank. Ook met Nationale Hypotheekgarantie.

Stap 3. Invullen Rabobank Hypotheekdossier

Het Hypotheekdossier vult u uiterlijk de dag na uw telefonisch gesprek zo ver mogelijk in. Leg het Hypotheekdossier na het invullen voor aan uw adviseur. Uw adviseur gebruikt deze gegevens om een advies voor u op te stellen.

Als u drie jaarrekeningen heeft en uw inkomen als zzp'er stabiel is, dan geeft het Rabobank Hypotheekdossier een betrouwbaar beeld over hoeveel u kunt lenen. U betaalt minder advieskosten als u de volgende gegevens uploadt in het Hypotheekdossier:

 • de aanschafprijs van het huis
 • uw inkomen
 • uw bezittingen en schulden
 • uw eventuele huidige hypotheek

Stap 4. Adviesgesprek bij uw Rabobank

In het adviesgesprek bespreekt u uw wensen en mogelijkheden met de adviseur. Op basis van de door u aangeleverde gegevens in het Hypotheekdossier stelt hij een inkomensverklaring op. Die kunt u vergelijken met een loonstrook. Met de inkomensverklaring bekijken we of u de gewenste hypotheek kunt betalen. Als u als zzp’er bijvoorbeeld € 2.300 per maand overhoudt van uw inkomsten, dan gebruikt de adviseur dezelfde regels als voor iemand die in loondienst is en € 2.300 per maand verdient. Aan het opstellen van de inkomensverklaring én het adviesgeprek zijn extra kosten verbonden. Lees daarom meer over de kosten van een hypotheekgesprek.

Stap 5. Ontvangst hypotheekofferte

De dag na het adviesgesprek ontvangt u een hypotheekofferte. U krijgt dan ook een uitnodiging om de offerte te komen tekenen. Het ondertekenen van de offerte geeft u de zekerheid dat u de hypotheek krijgt én dat u uw droomhuis kunt betalen!

Wat verwachten we van u?

Om als zzp’er een hypotheek binnen een week af te kunnen sluiten, verwachten wij van u het volgende:

 • U vult zelf zo compleet mogelijk het Rabobank Hypotheekdossier in.
 • U bent goed telefonisch bereikbaar.

Tip: als u nog geen betaalrekening bij de Rabobank heeft, is het voordelig er een af te sluiten. Zo krijgt u Betaalpakketkorting op uw hypotheek. Open uw betaalrekening het liefst vóór het adviesgesprek.

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Wij zorgen dat uw adviesgesprek op heel korte termijn plaats zal vinden.
 • Wij laten u precies zien wat uw financiële mogelijkheden zijn.
 • Na afloop krijgt u van ons de hypotheekofferte en een document met alle adviezen en keuzes.

U hoeft daarna alleen nog maar de hypotheekofferte te ondertekenen.

Wilt u een hypotheek binnen een week?

Maak online een afspraak. U wordt dan uiterlijk de volgende werkdag teruggebeld door uw Rabobank. Geef tijdens dit gesprek aan dat u een hypotheek binnen een week wilt afsluiten. U hoort van uw adviseur wat u vervolgens moet doen en wanneer u op adviesgesprek kunt komen. U kunt ook direct naar het Rabobank Hypotheekdossier gaan en daar een afspraak maken.

Contact

Rabobank