Drie collega's in kantoortuin. Een man zit achter een pc, een andere man wijst vrouwelijke collega daarop

Tijdelijk contract en een hypotheek

Huis op het oog? Een tijdelijk contract hoeft het kopen van een huis niet in de weg te staan. Er is meer mogelijk dan je denkt. Misschien ook voor jou.

Wat zijn mijn mogelijkheden voor een hypotheek?

De arbeidsmarkt is flexibeler geworden. Zonder vast contract kan het lastig zijn om een hypotheek te krijgen. Toch zijn er mogelijkheden.

Ik heb een intentieverklaring

Heb je een tijdelijk contract of een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, dan kan een intentieverklaring van je werkgever hierbij helpen. Met een intentieverklaring verklaart je werkgever dat hij van plan is jouw tijdelijke contract bij het aflopen om te zetten naar een vast contract. Dit biedt ons als hypotheekverstrekker extra zekerheid.

Ik heb geen intentieverklaring

Er zijn situaties waarin je zelfs zonder intentieverklaring een hypotheek aan kan vragen. Bij de Rabobank kijken we verder. Wij kijken naar jou. Jouw kansen op de arbeidsmarkt spelen daarbij een belangrijke rol. De zekerheid ben je in dit geval zelf. Hierdoor is er soms meer mogelijk dan je denkt.

Perspectiefverklaring en Arbeidsmarktscan

Ben je een flexwerker bij een uitzendbureau, dan kun je een perspectiefverklaring aanvragen. Daarin staat dat je goede toekomstmogelijkheden hebt. Je krijgt deze van je uitzendbureau als je hier minimaal 1 jaar voor werkt en als je werkgever vertrouwen heeft in je toekomst.

Nog een mogelijkheid is de Arbeidsmarktscan. Met de Arbeidsmarktscan kijken we niet alleen naar je huidige inkomen en arbeidsverleden, maar vooral naar jouw perspectief op de arbeidsmarkt en kansen om in de toekomst voldoende inkomen te behouden.

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is? Tijdens een Eerste-huis-gesprek kijken we samen naar jouw situatie, het bedrag dat je wilt lenen en de hypotheekmogelijkheden.

Gratis eerste huis gesprek

Gratis Eerste-huis-gesprek met een adviseur

Droom jij van je eerste koophuis? Dan wil je natuurlijk weten of je een hypotheek kunt krijgen. Ontdekt binnen 30 minuten jouw mogelijkheden tijdens een gratis Eerste-huis-gesprek met één van onze adviseurs.

Jouw situatie en een hypotheek

Twijfel je of je in jouw situatie een hypotheek kan krijgen? Een studieschuld of flexibel contract hoeven het kopen van jouw eerste huis niet in de weg te staan. Wij snappen dat elke situatie anders is. Bij Rabobank is er daarom meer mogelijk dan je denkt. Misschien ook voor jou.

Hypotheek berekenen

Benieuwd wat je kunt lenen? Bereken eenvoudig je hypotheek en maandlasten.

phone

Hulp nodig?