Je wilt een huis kopen. En daar heb je geld voor nodig. Vaak beschik je zelf niet over zo’n groot bedrag dus kom je bij een bank terecht. En dan gaat het ineens over hypotheken. Maar wat is een hypotheek eigenlijk? Wij leggen het voor je uit.

  Lening met een huis als onderpand

  Een hypotheek is een lening met onroerend goed als onderpand. In de meeste gevallen een huis of bedrijfspand. Bij het kopen van een huis leen je dus geld van de bank en financier je daarmee jouw droomwoning. Het geld wat je van de bank geleend hebt betaal je, via de hypotheekvorm die je kiest, weer terug. Over het geld wat je leent betaal je ook rente. Kun je je maandelijkse hypotheekbedrag niet meer betalen? Doordat er iets veranderd is in jouw situatie? Dan zoeken we samen met jou naar een passende oplossing. Alleen als het echt niet anders kan moet de woning verkocht worden.

  Lees meer over de verschillende hypotheekvormen en voorwaarden Lees meer over de kosten van een hypotheek

  Stel verhuist spullen naar hun nieuwe woning

  Huis gekocht? Denk aan je woonverzekeringen.

  Er komt veel op je af bij het kopen van een nieuw huis, zoals het regelen van je woonverzekeringen. Met een inboedelverzekering weet je zeker dat je spullen tijdens en na de verhuizing zijn verzekerd tegen schade en diefstal.

  Bekijk de verzekeringstips

  Maximale hypotheek berekenen

  Het bedrag wat je maximaal kunt lenen voor je huis hangt af van verschillende factoren. Maak een hypotheekberekening in het Rabobank Hypotheekdossier om te zien wat jouw maximale hypotheek is.

  Bereken je hypotheek